ALEGERI ÎN SUA: Mesaje de la lideri mondiali pentru Joe Biden şi Kamala Harris

Mai mulţi lideri mondiali au postat în social media, sâmbătă seară, mesaje de felicitare pentru Joe Biden şi Kamala Harris, care conform predicţiilor au câştigat alegerile din SUA.

Felicitări, Joe Biden şi Kamala Harris. Ţările noastre sunt prieteni apropiaţi, parteneri şi aliaţi. Avem o relaţie unică pe scena mondială. Abia aştept să muncim împreună şi să construim împreună cu voi doi”, a scris pe Twitter premierul canadian Justin Trudeau.

Premierul britanic Boris Johnson a notat că triumful lui Harris este unul istoric. “Felicitări lui Joe Biden pentru alegerea sa ca preşedinte al Statelor Unite şi Kamalei Harris pentru succesul său istoric. SUA este cel mai important aliat al nostru şi abia aştept să muncim împreună la priorităţile comune, de la schimbările climatică la comerţ şi securitate”.

Şi preşedintele francez Emmanuel Macron a reacţionat pe Twitter: “Americanii şi-au ales preşedintele. Felicitări, Joe Biden şi Kamala Harris. Avem multe de făcut pentru a depăşi problemele de acum. Să muncim împreună!”.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, consideră că victoria lui Biden şi Harris simbolizează nevoia ca ţările să acţioneze împreună pentru a rezolva problema climatică: “Bine ai revenit America! Felicitări lui Joe Biden şi Kamala Harris pentru alegeri. Într-un moment în care ne pregătim de a cincea aniversare a Acordului de la Paris, această victorie simbolizează nevoia noastră de a acţiona împreună mai mult ca niciodată, având în vedere urgenţa climatică”.

Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a postat şi el un mesaj de felicitare: “Felicitări preşedintelui ales al SUA, Joe Biden. Joe Biden a fost un prieten adevărat al Greciei şi sunt sigur că sub conducerea lui relaţia dintre ţările noastre va deveni şi mai puternică”.

Felicitări au venit şi din partea premierului scoţian Nicola Sturgeon: “Felicitări din Scoţia pentru preşedintele ales Joe Biden şi vicepreşedintele ales Kamala Harris, care scrie istorie”.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, l-a felicitat sâmbătă pe Joe Biden pentru alegerea sa la președinția Statelor Unite, salutând „un puternic susținător al Alianței” și declarând că este „nerăbdător să lucreze” cu el.

Îl cunosc pe Joe Biden ca pe un puternic susținător al Alianței noastre și aștept cu nerăbdare să lucrez îndeaproape cu el. O NATO puternică este bună atât pentru America de Nord cât și pentru Europa“, a reacționat pe Twitter.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, îi ”felicită călduros pe Joe Biden și Kamala Harris pentru victoriile lor în alegerile prezidențiale”.

UE și SUA sunt prieteni și aliați, cetățenii noștri împărtășesc cele mai profunde legături. Aștept cu nerăbdare să lucrez cu președintele ales Biden”.

Cancelarul Angela Merkel a spus că ”abia așteaptă o viitoare cooperare cu președintele Biden”.

Prietenia noastră transatlantică este de neînlocuit dacă vom stăpâni marile provocări ale vremurilor noastre”.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

felicitari jos biden joe biden si kamala harris liderii lumii mesaje biden
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes