ALEGERI ÎN SUA Trump: ”Am câştigat aceste alegeri” / Joe Biden: „Păstraţi-vă credinţa, vom câştiga!”

Donald Trump declară miercuri, într-o conferinţă de presă la Casa Albă că el crede că a câştigat alegerile, ”ei numai pot să ne prindă din urmă”. Şi Joe Biden, candidatul democrat la alegerile prezidenţiale din Statele Unite, a susţinut marţi noapte un scurt discurs din Wilmington (Delaware) în care le-a cerut susţinătorilor lui să aibă răbdare şi s-a arătat optimist privind rezultatul. Conform CNN, în urma votului de marţi, Biden poate conta pe 220 electori, iar contracandidatul său republican Donald Trump pe 213, numărul necesar alegerii fiind de 270. La votul popular, Biden are un uşor avans, cu 49,8% din voturi, Trump având 48,6%.

”Este ora cea mai târzie la care susţin o conferinţă de presă”, a declarat la ora locală 2.20 preşedintele în exerciţiu.

”Am câşigat aceste alegeri. Rezultatele au fost extraordinare”, se felicită el.

Donald Trump revendică victoria în Georgia şi North Carolina.

”Suntem pe cale să câştigăm în ”Pennsylvania, Michigan şi Wisconsin”, adaugă el.

”Ei nu ne mai pot prinde din urmă”, dă asigurări candidatul republican.

Donald Trump denunţat posibile ”fraude” după ce a dat asigurări că a câştigat alegerile prezidenţiale, în timp ce numărarea voturlor contiună în mai multe state.

El acuză ”un mic grup de oameni foarte trişti” că vor să ”fure” alegerile

”Brusc, ni se explică că alegerile sunt amânate”, îşi exprimă Trump mirarea.

”Este fraudă împotriva naţiunii, este o ruşine pentru această ţară. Totul s-a oprit, iar noi vom sărbători”, denunţă el.

”Suntem în frunte. Noi suntem pregătiţisă câştigăm aceste alegeri. Sincer, am câştigat aceste alegeri. Scopul nostru este săleasigurăm integritatea. Vom câştiga asta, am câştigat deja”, a continuat el.

Acuzații de furt

Preşedintele în exerciţiu a anunţat apoi că va sesiza Curtea Supremă, pentru a opri numărarea buletinelor de vot.

”Noi dorim ca legea să fie aplicată corect. Vom merge la Curtea Supremă, vrem ca voturile să fie oprite. Este un moment foarte trist pentru mine. Vom câştiga, iar în ceea ce mă priveşte am câştigat deja”, a spus el.

Preşedintele american a reacţionat deja anterior, în timpul nopţii electorale, pe Twitter.

Anunţându-şi o ”mare victorie” pe reţeaua de socializare, el a acuzat – fără să-i numească – pe democraţi că încearcă să ”fure” alegerile.

Joe Biden a declarat, la rândul său, în Delaware, că este ”pe calea bună către a câştiga aceste alegeri” şi i-a îndemnat pe americani să dea dovadă de răbdare până la aflarea rezultatelordefinitive ale acestor alegeri, care se anunţă mai strânse decât se prevedea.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

acuzatii de furt sua alegeri sua trump presedinte
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes