Administrație locală

Alegeri Locale 2020 – Ciolacu: Am dublat votul politic la Bucureşti de la ultimele alegeri europarlamentare

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, susţine că informaţiile pe care le-a primit în urma votului din ţară confirmă că PSD este cel mai mare partid politic, iar PSD este „pe primul loc la votul politic” şi în Capitală. Întrebat care va fi viitorul Gabrielei Firea în PSD, liderul social-democrat spune că voturile nu s-au numărat şi că aceasta „este un politican de excepţie şi locul său e în prima linie a PSD”. „Vom avea cel mai mare număr de aleşi locali”, susţine Ciolacu, citat de news.ro.

Marcel Ciolacu susţine că PNL se află pe locul al treilea în Capitală, în urma votului de duminică, iar PSD este pe primul loc „la votul politic”, el susţinând că PSD „în acest moment este pe drumul corect”.

„Vreau să vă reamintesc că am dublat votul politic la Bucureşti de la ultimele alegeri europarlamentare”, a declarat liderul PSD.

„Acest lucru arată foarte clar că PNL, care se află pe locul 3 ca şi vot politic din Bucureşti, a fost sancţionat de bucureşteni pentru haosul din pandemie, pentru hoţiile din pandemie, pentru umilinţa la care au supus pensionarii, copiii, mediul de afaceri şi, nu în ultimul rând, medicii”, a declarat Marcel Ciolacu.

„Cred că cei mai sancţionaţi dintre toţi sunt PNL-ul şi dl Orban în mod evident”, a mai afirmat Ciolacu.

El a felicitat-o e Gabriela Firea pentru campania electorală, pentru „determinare” şi pentru că a ales „cea mai grea cale, aceea de a face campanie electorală doar pentru bucureşteni”. Ciolacu susţine că Firea a refuzat orice fel de „joc sau troc” politic în campania electorală pentru aceste alegeri.

„Sunt foarte mândru de doamna Firea pentru această decizie de a merge singură pe picioarele ei şi de a-şi asuma acest risc de a se lupta cu toată lumea” a adăugat el.

Întrebat de ce nu a ieşit public la finalul scrutinului Gabriela Firea, Ciolacu a susţinut că aceasta este la sediul de campanie, „aşa cum e şi normal”.

„Vom avea cel mai mare număr de aleşi locali”, a subliniat Ciolacu.

„Faptul că avem acest vot politic şi din ţară, în acest moment, estimările şi informaţiile pe care le avem ne confirmă că PSD rămâne cel mai mare partid din România cu numărul de cel mai mulţi primari aleşi direct este o confirmare că suntem pe drumul cel bun şi acest nou program de reconstrucţie al partidului şi de modernizare al său este drumul corect”, a adăugat Ciolacu.

El a cerut „în mod special” reprezentanţilor PSD din secţiile de votare „să fie vigilenţi” până la încheierea procesului care implică completarea proceselor-verbale.

Întrebat care va fi reacţia PSD faţă de cei care au pierdut, Marcel Ciolacu a răspuns: „În primul rând nu ştim dacă Gabriela Firea a pierdut. Vom avea un Consiliu Politic Naţional şi vom discuta aceste probleme. Doamna Gabriela Firea este un politician de excepţie, iar locul dânsei e în prima linie, chiar dacă a câştigat, chiar dacă a pierdut, a PSD”.

Alte știri de interes

Primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, diagnosticat cu COVID-19. Îl așteaptă jurământul

Mihnea Tudor

Liderul PNL Timiş a semnat protocolul de guvernare locală. Reacţia lui Dominic Fritz

Mihnea Tudor

Primele promisiuni ale lui Traian Berbeceanu din funcția de prefect

Mihnea Tudor

Primarul ales al Timişoarei, Dominic Fritz, amenință PNL-ul cu o alianță USR – PSD

Saghin Cristian

Nicuşor Dan anunţă că va renunţa la poziţia sa din Asociaţia ”Salvaţi Bucureştiul”. Ce se întâmplă cu procesele

Mihnea Tudor

Oprişan contraatacă: Marcel Ciolacu nu e stăpânul PSD

Mihnea Tudor

Decebal Făgădău demisionează, după ce a fost trimis în judecată de DNA alături de Radu Mazăre

Mihnea Tudor

Mitică Dragomir, mandat invalidat de Judecătorie

Saghin Cristian

Gabriela Firea, reacție după ce Orban a criticat candidaturile lui Rafila şi Streinu-Cercel

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »