Alegeri Moldova: Dodon și Maia Sandu își dispută fotoliul de președinte

Rezultate parțiale alegeri Moldova președinte. foto: Radio Europa Liberă Moldova
Rezultate parțiale alegeri Moldova președinte. foto: Radio Europa Liberă Moldova

Igor Dodon, președintele în exercițiu al Republicii Moldova, și candidata opoziției, Maia Sandu, intră în turul al doilea, după scrutinul prezidențial care a avut loc duminică, 1 noiembrie 2020, arată rezultatele unui exit-poll dat publicității la Chișinău duminică seara, după închiderea urnelor.

Astfel, conform datelor prezentate de WatchDog.md și Institutul de Politici Publice, Igor Dodon a obținut 40,09%. Pe al doilea loc s-a situat candidata PAS, Maia Sandu-34,6%, fiind urmată de candidatul Partidului Nostru, Renato Usatîi cu 11,5%.

Candidata Partidului Șor, Violeta Ivanov, este pe locul patru, cu 6,3 la sută din opțiuni, în timp ce liderul Platformei DA, Andrei Năstase, este pe locul cinci, cu 1,7 la sută. Dorin Chirtoacă, liderul PL, și Tudor Deliu, candidatul PLDM, ocupă ultimele poziții, cu 1,3 la sută și, respectiv, 0,9 la sută. Marja de eroare a exit-poll-ului telefonic este de +/- 2,5%, iar rata de refuz este de 37%.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a transmis, imediat după închiderea secţiilor de votare, că au fost să voteze 1.214.670 alegători, ceea ce reprezintă 42,76% din totalul alegătorilor înscrişi în listele electorale.

Procentul de prezenţă la vot poate suferi uşoare modificări, în funcţie de închiderea tuturor secţiilor de votare din străinătate. Rata de participare a alegătorilor a fost vizibil mai redusă față de alegerile prezidențiale din 2016, dar nu au lipsit cozile la secţii şi nici incidentele.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

alegeri moldovaigor dodon maia sandupresedinte moldovarezultate alegeri moldova
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes