Alegeri parlamentare 2020 – Votul românilor a început în Noua Zeelandă

Votul pentru alegerile parlamentare a început în străinătate. Prima secţie care s-a deschis fiind cea din Auckland, Noua Zeelandă, la ora 20.00, ora României. Pentru alegerile parlamentare de duminică, în străinătate vor fi organizate 748 de secţii de votare, cu 331 în plus faţă de 2016, potrivit reprezentanților Ministerului Afacerilor Externe.

La ora 22.00, ora României, s-au deschis și secțiile de votare organizate în Canberra, Melbourne și Sydney, urmate de secțiile de votare din Adelaide (20.30 ora României) și Brisbane (ora 23.00, ora României).

Prima zi a votării în străinătate va continua cu deschiderea secțiilor de votare organizate în Seoul și Tokyo (ora 24.00, ora României), Perth, Shanghai, Hong Kong, Beijing, Manila, Kuala Lumpur și Singapore (ora 1.00, ora României).

Având în vedere diferențele de fus orar, votarea în străinătate se desfășoară pe parcursul a 59 ore, secția Auckland fiind prima care se deschide, iar secțiile din vestul Statelor Unite ale Americii (Los Angeles, Anaheim, Sacramento, San Francisco, Los Altos, Las Vegas, Portland și Seattle) și Canadei (Vancouver) fiind ultimele care se vor închide (luni, 7 decembrie, ora 7.00, ora României).

Primul votant din Noua Zeelandă şi din lume, tânăra Sonia Tipteriu, la Secția de votare 17 Auckland, scrie Ambasada României pentru Noua Zeeleandă, pe pagina sa de Facebook:

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

alegeri parlamantare 2020cine a votat primulvot diasporavot in strainatate
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes