Aleksei Navalnîi a fost înmormântat într-un cimitir din Moscova. Iulia Navalnaia: ”Nu ştiu cum să trăiesc fără tine”

Liderul opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, care a murit la 16 februarie la vârsta de 47 de ani într-o închisoare din regiunea arctică rusă, a fost înmormântat vineri la cimitirul Borisovo din Moscova, înconjurat de unele dintre rudele sale.

“Sicriul a fost coborât în pământ”, a declarat unul dintre consilierii apropiaţi ai liderului opoziţiei, Ivan Jdanov, pe Telegram.

“La revedere, prietene”, a adăugat el.

Iulia Navalnaia, văduva opozantului rus Aleksei Navalnîi, şi-a luat adio de la soţul său printr-o postare pe reţeaua X, la scurt timp după înmormântarea acestuia vineri, la Moscova, mulţumindu-i pentru “26 de ani de fericire absolută”.

Iulia Navalnaia, care se află în afara Rusiei şi nu a participat la slujba de înmormântare, a scris: “Nu ştiu cum să trăiesc fără tine, dar voi încerca tot posibilul să te fac acolo sus fericit pentru mine şi mândru de mine. Nu ştiu dacă mă voi descurca sau nu, dar voi încerca”.

“Îţi mulţumesc pentru 26 de ani de fericire absolută. Inclusiv ultimii trei ani de fericire (când Navalnîi s-a aflat în închisoare – n.r.). Pentru dragostea ta, pentru sprijinul tău, pentru că m-ai făcut să râd chiar şi din închisoare, pentru că te-ai gândit mereu la mine”, a adăugat ea.

Cu câteva minute mai devreme, liderul opoziţiei ruse a fost înmormântat în cimitirul Borisovo din Moscova, pe fondul unor măsuri stricte de securitate şi după o scurtă ceremonie de rămas bun într-o biserică la care nu au putut asista miile de susţinători ai politicianului, adunaţi în apropierea lăcaşului de cult.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

inmormantare navalnii
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes