Alerta de vreme rea se prelungește până miercuri seara. Cantitățile de apă pot depăși 50 l/mp

Alertă meteo: Cod Galben de vijelii, în nouă județe
Alertă meteo: Cod Galben de vijelii, în nouă județe

Meteorologii anunţă, în continuare, instabilitate atmosferică şi cantităţi de apă însemnate de apă, în cea mai mare parte a zonelor ţării, până miercuri seară la ora 23.00. Local, cantităţile de apă pot depăşi chiar și 50 de litri pe metrul pătrat.

”Pe parcursul zilei de luni (14 iunie) vor fi averse moderate cantitativ local la munte, în nordul şi centrul ţării şi pe arii restrânse în regiunile sudice unde vor fi însoţite de frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului”, au transmis, luni, meteorologii.

Potrivit acestora, marţi şi miercuri (15 şi 16 iunie), în est şi sud-est vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat grindină şi vijelii.

”În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 25…50 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala şi în celelalte zone, dar pe areale mai mici”, au mai precizat meteorologii.

Mai mult, meteorologii anunță că manifestări specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala până la sfârşitul săptămânii.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

50 l/mpalertacantitati apa 50 l/mpinstabilitate atmosfericameteoploi torentiale
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes