Alertă! Dezinfectanți diluați! Ioana Mihăilă demarează anchetă

Alertă! Dezinfectanți diluați! Ioana Mihăilă demarează anchetă
Alertă! Dezinfectanți diluați! Ioana Mihăilă demarează anchetă

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat, luni, că trebuie demarate investigații, în laboratoarele de referință ale Institutului Național de Sănătate Publică, în cazul dezinfectanților diluați.

Totul a ieșit la iveală după ce publicația sibiană turnulsfatului.ro a scris că 3 din 8 substanțe biocide cumpărate aleatoriu erau diluate, iar unul dintre produsele testate nu conține deloc substanța activă pentru care a primit avizul de punere pe piață. Este vorba despre geluri dezinfectante, săpunuri chirurgicale, dezinfectanți de suprafețe.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, spune că a aflat recent de această problemă, dar va lua legătura cu Comisia de biocide a ministerului pentru a norma mai bine, dacă este cazul, controlul acestor biocide.

„Cred că este un semnal care ne spune că trebuie să începem să investim în laboratoare de referință ale Institutului Național de Sănătate Publică sau ale direcțiilor de sănătate publică și să întărim aceste instituții de control pentru că sănătatea noastră este prioritară”, a spus ministrul Sănătății.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

anchetadezinfectanti diluatiioana mihailaministrul sanatatii
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes