Alertă! În Capitală, sute de mii de ouă, contaminate cu Salmonella!

Alertă! În Capitală, sute de mii de ouă, contaminate cu Salmonella!
Alertă! În Capitală, sute de mii de ouă, contaminate cu Salmonella!

Inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au oprit de la comercializare un lot de 265.000 de ouă contaminate cu Salmonella, se arată într-un comunicat transmis, joi, de insituţie. Ouăle contaminate au fost depistate într-un centru de ambalare de ouă din Bucureşti și au fost dirijate către dstrugere.

„Ca urmare a controalelor inspectorilor Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) realizate în cadrul programului de control al salmonelozelor zoonotice (transmisibile de la animale la om), a fost oprit de la comercializare un lot de 265.000 de ouă, contaminate cu Salmonella enteridis.

Ouăle contaminate au fost depistate într-un centru de ambalare ouă din Bucureşti, unde au fost puse sub sechestru oficial şi dirijate pentru distrugere, la o unitate autorizată de neutralizare. Niciun ou din acest lot nu a ajuns la comercializare”, se precizează în comunicatul ANSVSA.

Salmonella este o bacterie prezentă în tubul digestiv al multor animale si poate contamina o varietate de alimente, cum ar fi carne, ouă, lapte, fructe de mare, legume, fructe.

Consumul de produse contaminate cu Salmonella produce la oameni toxiinfecţii alimentare care se manifestă prin febră, vărsături, dureri abdominale însoţite de diaree.

„ANSVSA desfăşoară verificări în permanenţă pentru a asigura consumatorilor un comerţ civilizat, cu produse sigure, controlate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor”, se mai precizează în comunicatul transmis de instituţie.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

ansvsaouasalmonellasute de mii de oua retrase
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes