Alertă la Cernavodă: Unitatea Nucleară 1 s-a deconectat brusc de la Sistemul Energetic Național

Unitatea 1 a Centralei Nucleare de la Cernavodă s-a deconectat aparent fără motiv de la Sistemul Energetic National, în timpul etapei de creștere a puterii reactorului, se arată într-un comunicat de presă transmis de Nuclearelectrica.

”SN Nuclearelectrica SA anunţă că Unitatea 1 a CNE Cernavoda s-a deconectat de la Sistemul Energetic National in seara zilei de 5 august 2020, in timpul etapei de crestere a puterii reactorului, dupa resincronizarea la retea ca urmare a finalizarii lucrarilor aferente opririi planificate, in cursul aceleiasi seri”, se arată în comunicatul de presă.

În acest context, specialiștii investighează întreaga situație și vor efectua lucrări de remediere.

„Specialistii investigheaza cauza si vor efectua lucrarile de remediere in conformitate cu procedurile CNE Cernavoda. Precizam faptul ca deconectarea Unitatii 1 CNE Cernavoda de la Sistemul Energetic National precum si lucrarile de remediere nu au impact advers asupra securitatii nucleare, a personalului, populatiei si mediului inconjurator”, se mai precizează în comunicatul Nuclearelectrica.

Anterior, Unitatea 1 a Centralei Nucleare de la Cernavodă a fost oprită din iunie pentru lucrări programate.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes