Alertă Meteo: Cod galben ANM! Ninsori şi viscol în primele zile ale anului

Meteorologii ANM au emis două avertizări de Cod galben pentru mai multe județe privind viscol și intensificări ale vântului. În unele zone rafalele vor depăși chiar 90…120 km/h.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări Cod galben de viscol și intensificări ale vântului în mai multe județe de la munte.

O primă avertizare, valabilă de duminică seară, de la ora 23:00, până luni dimineaţă, la ora 8:00, vizează Carpaţii Orientali.

”În intervalul menţionat, în Carpaţii Orientali vântul va avea intensificări, cu viteze de 60…80 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă, rafalele vor depăşi 90…100 km/h”, anunță ANM.

Alerta vizează județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Covasna, Bacău, Vrancea și Buzău.

O a doua avertizare, de luni dimineaţă, de la ora 8:00 şi până marţi, la ora 10:00, indică intensificări ale vântului în zona de munte, pe întreg lanşul carpatic.

”În intervalul menţionat, la munte vântul va avea intensificări, cu viteze de 70…80 km/h, iar în zona înaltă (la peste 1700 m), rafalele vor depăşi 90…120 km/h şi temporar va ninge viscolit. Local în Transilvania, temporar vor fi intensificări, cu viteze în general de 55…65 km/h.. Notă: Intensificări ale vântului, cu viteze de 45…55 km/h, se vor semnala local şi în restul teritoriului”, este mesajul transmis de meteorologi.

Această alertă vizează județele Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Caraș Severin, Hunedoara, Bacău, Vrancea și Buzău.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

alerta meteo cod galben meteo unde ninge
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes