Eveniment

ALERTĂ METEO – Cod portocaliu de zăpadă și viscol în România

Vremea in România, ninsoare, zapada
Vremea in România, ninsoare, zapada

Administrația Națională de Metorologie a transmis o avertiare meteo de cod portocaliu de zăpadă și viscol în România.

Meteorologii au emis mai multe avertizări de răcire accentuată a vremii, ninsori, strat de zăpadă, intensificări ale vântului și precipitații mixte în perioada 22 martie, ora 13 – 25 martie, ora 18.

Astfel, în intervalul menționat, vremea se va răci accentuat în toată țara, devenind treptat deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie.

Aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a țării. La munte va ninge, în centrul, nordul și nord-estul teritoriului treptat vor predomina ninsorile, iar din a doua parte a nopții de duminică spre luni (22/23 martie) ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare și în restul țării. Se va depune strat de zăpadă, mai consistent îndeosebi în zonele de munte și în regiunile sudice – sud-vestice. Izolat vor fi posibile depuneri de polei.

Vântul va prezenta intensificări, cu viteze în general de 50…60 km/h, mai mari în regiunile sudice – sud-estice și la munte. Local și temporar va fi viscol.

În intervalul menționat, va ninge moderat (cantități de precipitații în jurul a 15 l/mp) în zona Carpaților Orientali și în Carpații Meridionali, iar stratul de zăpadă nou depus va fi pe alocuri consistent. Vântul va avea intensificări temporare, mai ales în zona înaltă, cu viteze de 60….70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

În Dobrogea și în jumătatea estică a Munteniei, vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…75 km/h. Temporar se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, cu depunere de strat de zăpadă, dar trecător și ploaie, favorizând formarea poleiului.

În zona Carpaților Orientali și a Munților Apuseni, precum și în sudul Transilvaniei, temporar va ninge, moderat cantitativ (10…20 l/mp) și se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Vântul va prezenta intensificări cu viteze de 50…60 km/h, iar în zona montană înaltă rafalele vor depăși 70…90 km/h, viscolind ninsoarea.

În Oltenia, vestul Munteniei, sudul Banatului și Carpații Meridionali, temporar va ninge abundent (30 – 50 l/mp), iar stratul de zăpadă va fi consistent.

Vântul va prezenta intensificări cu viteze de 40…55 km/h, iar în Carpații Meridionali, în județele Olt și Teleorman, precum și în sudul județelor Vâlcea și Argeș, rafalele vor atinge 60…70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Tânăr polițist de la rutieră, mort într-un accident de motocicletă în fața Parlamentului

Mihnea Tudor

Consilierii generali PNL nu susțin suspendarea PUZ-urile de sector, propusă de Nicușor Dan

Daniela Arnăutu

Şeful DNA, nemulțumit de bugetul alocat instituției, susține că acesta nu permite desfăşurarea ativităţii în bune condiţii

Daniela Arnăutu

Braconaj în Delta! Trei sute de unelte folosite la prinderea sturionilor, găsite într-o zonă protejată

Daniela Arnăutu

Afost desemnat câştigătorul licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia lotului 4 al drumului expres Craiova – Piteşti

Mihnea Tudor

Florin Cîţu, explicații despre interzicerea cumulului pensiei cu salariul de la stat

Mircea Furdu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »