Alertă: Meteorologii au emis Cod Galben de viscol pentru 10 județe

Alertă: Meteorologii au emis Cod Galben de viscol pentru 10 județe
Alertă: Meteorologii au emis Cod Galben de viscol pentru 10 județe

Meteorologii au emis, miercuri, o informare meteo de ploi abundente până sâmbătă, dar şi lapoviță și ninsoare în Oltenia, Muntenia, Transilvania și Moldova. De asemenea, o alertă Cod Galben de viscol, pentru zonele de munte din 10 județe, va intra în vigoare miercuri la ora 18.00.

În perioada miercuri ora 14:00 – sâmbătă ora 10:00, vor fi intervale în care se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării, i însemnate cantitativ în special în zonele de sud-vest, precum și în zonele montane și submontane, unde se vor acumula peste 25…35 l/mp.

Vor predomina ploile, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (8/9 ianuarie), precipitațiile vor fi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, cu precădere în zona deluroasă a Olteniei, Munteniei și local în Transilvania și Moldova.

La munte, pe tot parcursul intervalului, temporar va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, exceptând după-amiaza și seara zilei de miercuri (06 ianuarie), când la altitudini mai mici de 1400 m, precipitațiile vor fi mixte și vor favoriza depunerile de polei.

Vântul va avea intensificări cu precădere în zonele montane, iar local și temporar și în celelalte regiuni, în general, cu viteze de 40…60 km/h.

Până la începutul săptămânii viitoare, temporar vor mai fi precipitații mai ales în jumătatea de sud a țării și la munte.

O alertă Cod galben intră în vigoare miercuri la ora 18:00 și expiră joi la ora 10:00, anunțând ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și viscol în Munții Banatului și în Carpații Meridionali.

În Munții Banatului și în Carpații Meridionali va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent îndeosebi la altitudini de peste 1400 m, unde vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70…80 km/h și va fi viscol ce va determina scăderea semnificativă a vizibilității.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

10 judete alerta meteorologi viscol
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes