Alertă pe mare: Japonia a detectat patru nave de război rusești, cu vehicule militare, cu direcția Europa

Alertă pe mare: Japonia a detectat patru nave de război rusești, cu vehicule militare, cu direcția Europa. Sursa foto: Japan Joint Staff/captura video
Alertă pe mare: Japonia a detectat patru nave de război rusești, cu vehicule militare, cu direcția Europa. Sursa foto: Japan Joint Staff/captura video


Patru nave de război rusești, pline de vehicule militare, au fost identificate în strâmtoarea Tsuruga, de militarii japonezi. Acestea se îndreptau spre Europa. Autoritățile nipone au declarat că navele de război rusești se îndreptau spre vest, cel mai probabil spre Europa, și că este posibil ca acestea să meargă, ulterior, și spre Ucraina.

O patrulă maritimă japoneze a interceptat, marți, navele de război rusești pentru prima dată, relatează ukrinform.net. Acestea pot fi încărcate inclusiv cu tancuri și sute de militari. Japonia a urmărit navele de război rusești în drumul lor prin strâmtoarea Tsuruga, care desparte principala insulă a arhipelagului, Honshu, de Hokkaido, insula din nord.

Autoritățile de la Tokyo au declarat că este anormal ca navele rusești să navigheze atât de aproape de teritoriul țării. „Ministerul Apărării al Japoniei va continua să monitorizeze situația și mișcările armatei ruse cu deosebită precauție”, a transmis Ministerul Apărării al Japoniei, pe contul său oficial de Twitter.

Războiul dintre Rusia și Ucraina a ajuns la ziua 22. Durează deja de mai bine de trei săptămâni. Din orașul Mariupol, care a fost lovit fără încetare de bombardamentele ruşilor în ultimele două săptămâni, s-a estimat că au fugit peste 30.000 de civili.

Miercuri, președintele Joe Biden l-a caracterizat pe Vladimir Putin drept „un criminal de război”, iar răspunsul Kremlinului nu a întârziat să apară. Dmitri Peskov a declarat că este „o retorică inacceptabilă și de neiertat”, și a mai precizat că președintele Rusiei, Vladimir Putin, este în continuare dispus să aibă o discuție atât cu Joe Biden, cât și cu Volodimir Zelensky.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

nave desantnave rusestirazboi ucraina
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes