Alexander Nănău, regizorul ”colectiv”, refuză Medalia “Meritul Cultural” conferită de președinte

Alexander Nănău, regizorul filmului ”colectiv”, a refuzat Medalia “Meritul Cultural” conferită de președintele României, considerând “că este cel mai cinic moment pentru a decora, simbolic și gol de sens, cultura României”.

Nanău reclamă faptul că în ceea ce privește sectorul cultural, grav afectat de pandemie, “reacția și intervenția concretă a statului Român la toate nivelurile instituționale a fost zero”.

“Cred că este cel mai cinic moment pentru a decora, simbolic și gol de sens, cultură României.
După aproape un an de eforturi și propuneri din partea tuturor sectoarelor culturale de a angaja statul român în implementarea de mecanisme de susținere a culturii sever amenințate de faliment în timpul crizei COVID 19, reacția și intervenția concretă a statului român la toate nivelurile instituționale a fost zero.

Fac public răspunsul meu către Administrația Prezidențială care dorea să mă decoreze pe 15 ianuarie pentru meritele în susținerea culturii naționale pe timp de criză”, a scris Alexander Nanău pe pagina sa de facebook, alăturând și răspunsul complet, de mai jos:

Alexander Nănău (42 de ani) a regizat în 2020 documentarul Colectiv, distins cu mai multe premii internaționale. Filmul este propunerea României la Premiile Oscar 2021.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

#colectiv alexander nanau colectiv filmul colectiv meritul cultural nanau nanau medalie refuz
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes