Ce mai citim pe net

Alexander Nănău, regizorul ”colectiv”, refuză Medalia „Meritul Cultural” conferită de președinte

Alexander Nănău, regizorul filmului ”colectiv”, a refuzat Medalia „Meritul Cultural” conferită de președintele României, considerând „că este cel mai cinic moment pentru a decora, simbolic și gol de sens, cultura României”.

Nanău reclamă faptul că în ceea ce privește sectorul cultural, grav afectat de pandemie, „reacția și intervenția concretă a statului Român la toate nivelurile instituționale a fost zero”.

„Cred că este cel mai cinic moment pentru a decora, simbolic și gol de sens, cultură României.
După aproape un an de eforturi și propuneri din partea tuturor sectoarelor culturale de a angaja statul român în implementarea de mecanisme de susținere a culturii sever amenințate de faliment în timpul crizei COVID 19, reacția și intervenția concretă a statului român la toate nivelurile instituționale a fost zero.

Fac public răspunsul meu către Administrația Prezidențială care dorea să mă decoreze pe 15 ianuarie pentru meritele în susținerea culturii naționale pe timp de criză”, a scris Alexander Nanău pe pagina sa de facebook, alăturând și răspunsul complet, de mai jos:

Alexander Nănău (42 de ani) a regizat în 2020 documentarul Colectiv, distins cu mai multe premii internaționale. Filmul este propunerea României la Premiile Oscar 2021.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Primul semn că ”mariajul” s-a terminat: Un lider solicită separarea ALDE de Pro România

Saghin Cristian

Nicuşor Dan denunță ”cultul personalității fostului primar” și scoate inscripţia „Primăria Capitalei” de pe vehiculele STB

Saghin Cristian

Gabriela Firea a fost operată de urgență

Gloria Pascu

Ciolacu: A-l preţui pe Eminescu înseamnă să dovedeşti ca stat – prin fapte, nu doar prin palavre – respectul cuvenit Educaţiei şi Culturii naţionale, două domenii care astăzi, din păcate, suferă cumplit

Mihnea Tudor

Iulian Bulai, halucinant: Dacă Eminescu ar fi trăit astăzi, ar fi semnat pentru “Fără penali în funcţii publice”! Luat în bășcălie de internauți: Ai greșit pastilele

Gloria Pascu

PSD acuză Guvernul că sărăcește populația, înghețând veniturile, chiar dacă prețurile cresc

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »