Alexandru Arșinel despre concedierea sa de către Nicușor Dan: “M-a tratat ca pe tovarășul NIMENI”

Alexandru Arșinel despre concedierea sa de către Nicușor Dan: "M-a tratat ca pe tovarășul NIMENI". Sursa foto: captura video
Alexandru Arșinel despre concedierea sa de către Nicușor Dan: "M-a tratat ca pe tovarășul NIMENI". Sursa foto: captura video

Alexandru Arşinel a devenit oficial pensionar, după 60 de ani de activitate pe scena teatrului românesc, după ce actualul primar al Capitalei, Nicușor Dan, a refuzat să-i mai prelungească contractul pentru funcția de consilier artistic la Teatrul Constantin Tănase, locul în care a jucat sute de roluri și a deținut funcția de director.

Alexandru Arșinel, unul din cei mai iubiţi actori din România, a făcut declarații cutremurătoare după ce a fost umilit de primarul Capitalei, Nicușor Dan.

”Am condus 20 de ani acest teatru. Sunt în conducerea lui de 40-50 de ani. Urma să se prelungească de fiecare dată contractul de către directorul teatrului, nu se ocupa primarul cu treaba asta, dar anul ăsta, la începutul anului, a ieşit o hotărâre a Primăriei prin care toate funcţiile sunt aprobate personal de primarul general. Domnia sa a hotărât să nu mai prelungească decât cu două luni de zile contractul”, a spus Arșinel, în urmă cu 2 zile la România tv.

El a fost invitat și la Antena 3 unde a explicat: „Peste o săptămână joc într-un spectacol montat de mine “Hai România”. Vă mulțumesc că m-ați băgat în seamă. Eu nu aş fi îndrăznit să ies în stradă şi să protestez la adresa domnului primar, Nicuşor Dan. Îmi pare rău.

Într-un fel, am rămas singur fără Stela. 40 de ani împreună în continuu îmi e foarte greu să revin la o oarecare normalitate. Iar cu Vasile Muraru directorul teatrului mă înțeleg şi mă ajută şi el să mai apar din când în când.

Mă deranjează mai mult că m-a tratat total… nu vreau să spun cuvântul… ca pe tovarășul NIMENI! De jucat o să mai joc. Vasile are grijă, publicul, de asemenea. De când a murit Stela s-a produs un mare gol în suflet şi nu îmi e ușor”, a spus Alexandru Arşinel în cadrul emisiunii Exces de putere de la Antena 3.

La sfârşitul lui 2021, marele actor, Alexandru Arşinel a suferit operaţie pe cord deschis. Prezent la un spectacol emoţionant la Teatrul de Revistă Constantin Tănase din Capitală în memoria artiștilor care nu mai sunt printre noi, Alexandru Arşinel a vorbit despre moștenirea pe care o lasă în teatrul românesc despre energia bună şi magia pe care i-o oferă de fiecare dată publicul său fidel.

”Sunt un fericit. Am trăit într-un colectiv de oameni minunați, un grup care au tras pentru acest gen şi sperăm că ori de câte ori se vor schimba conducerea să nu fim nevoiți să schimbam prea mult. Teatrul nu trebuie să trăiască prin schimbări politice, ci prin schimbările lui naturale”, a mai spus Alexandru Arşinel.

”De 60 de ani joc în teatrul ăsta, mă opreşte lumea pe stradă şi mă întreabă când mă mai vede. Nici nu m-a chemat să îmi explice. Poate nu are ce să îmi spună. Oricum, nu s-a terminat teatrul cu Alexandru Arşinel, dar sunt un nume în teatrul românesc”, a încheiat Alexandru Arşinel.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

alexandru arsinel arsinel concediat arsinel umilit nicusor dan
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes