Recomandate Sanatate

Alexandru Rafila are și vești bune: Primele vaccinuri vor veni până la sfârșitul anului. Care sunt problemele vaccinării anti-Covid

În București s-au ocupat toate locurile pentru vaccinarea anti-COVID!
În București s-au ocupat toate locurile pentru vaccinarea anti-COVID!

Alexandru Rafila vine și cu vești bune, el devoalând, la un post Tv, informații despre companiile care sunt pregătite să ofere un vaccin anti-COVID, dar și despre momentul în care vor fi livrate primele doze în țara noastră.

”Cred că până la sfârșitul anului, vor ieși cel puțin două vaccinuri. Prețul unei doze de vaccin ar putea costa între 5 euro și 20 de euro. Nu este un preț de nesuportat. Cu precizarea că vor fi două doze de vaccin. Al doilea vaccin se va face la un interval de 30-60 de zile”, a transmis Alexandru Rafila la Antena 3.

De asemenea, reprezentantul României la OMS a vorbit și despre despre companiile care sunt pregătite să ofere un vaccin. Conform celor spuse de Rafila, în decembrie 2020 ar putea să apară cel puțin două vaccinuri, produse de cele patru mari companii AstraZenaca, Sanofi GSK, Moderna și Pfizer.

Problemele vaccinului anti-COVID

Oamenii se vor confrunta cu o mare problemă, chiar și după apariția vaccinului anti-COVID, avertizează profesorul Alexandru Rafila, ce susține că distribuția la nivel global va fi una dificilă.

”Dar mai avem cale lungă. 10% din populația globului este puțin. Ca să putem opri transmiterea avem nevoie de cel puțin 70 – 75 la sută din populație care să fi trecut prin boală și atunci soluția pe care toată lumea o așteaptă este apariția unui vaccin care să înlocuiască boala, ca să spun așa.

Este legată de accesul echitabil la vaccin. Dar, dincolo de acces, distribuția și organizarea vaccinării pentru un număr așa de mare de persoane într-un timp scurt este o mare provocare chiar pentru țări dezvoltate, cum ar fi SUA, care își pun problema implicării chiar și a Armatei în rezolvarea acestei probleme”, a mai transmis Alexandru Rafila la Digi24.

De asemenea, reprezentantul României la OMS a subliniat că există riscul ca vaccinul să nu poată fi administrat deoarece „vaccinările acestea noi necesită condiții speciale de transport și de conservare la temperatură extrem de scăzută, iar acest lucru implică și organizarea unor centre de vaccinare, implică o foarte bună planificare a resurse umane și a celor care urmează să fie vaccinați, mai ales că e aproape sigur că nu se va administra o singură doză de vaccin, ci cel puțin două la un anumit interval de timp”, în așa fel încât imunitatea să fie de calitate.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Instanța a decis: Udrea, 8 ani de închisoare, iar Ioana Băsescu cinci, în dosarul finanţării campaniei electorale din 2009. Vezi ce sume colosale au de plătit cele două

Daniela Arnăutu

Novavax vrea să-și autorizeze vaccinul anti-COVID în Marea Britanie și SUA

Daniela Arnăutu

De ce nu fac medicii de familie progrămări pentru vaccinare? Explicația oficială a refuzului, dată de Federația Națională

Gloria Pascu

Anchetă la Opera Română din Iaşi: Beatrice Rancea a ajuns sub control judiciar

Mihnea Tudor

Doctor Musta se plânge de avalanșa cazurilor de coronavirus: “De fiecare dată când ne relaxăm se constată revigorarea infecţiei”

Daniela Arnăutu

Beatrice Mahler crede că valul 3 a început și în România: Pacienții de la ATI sunt mai tineri decât cei de anul trecut

Gloria Pascu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »