Alexandru Rafila devoalează scenariul cel mai optimist pentru revenirea la normalitate

Medicul Alexandru Rafilla, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a declarat că, în scenariul cel mai optimist, revenim la normalitate la finele lui septembrie, precizând însă că lucrul acesta nu poate fi garantat de nimeni, pentru că pot apărea noi tulpini ale coronavirusului.

”Cred că scenariul cel mai optimist este spre sfârşitul lunii septembrie. Atunci am putea să revenim la normal. Lucrul acesta nu poate fi, evident, garantat de nimeni. N-avem cum să ştim dacă nu vor apărea tulpini modificate, emergente, care să producă îmbolnăviri la persoane care deja au fost vaccinate. Sigur că sper din tot sufletul ca acest scenariu să nu se întâmple, însă discutăm de un virus variabil din punct de vedere genetic”, a declarat Alexandru Rafila, la Antena 3.

Medicul a afirmat că trebuie să putem vaccina 100.000 de oameni pe zi

”Lucrul acesta se vede deja în ţările care au vaccinat mulţi cetăţeni, precum Israel. Opinia mea este că putem avea o vară ceva mai liniştită, şi nu mă refer neapărat la numărul de doze administrate în prezent”, a explicat Rafila la Antena 3.

Alexandru Rafila a adăugat că este o ţintă care trebuie atinsă pentru a spera că se poate realiza într-o perioadă rezonabilă imunizarea a 70% din populaţie.

”Ce se va întâmpla peste 2-3 luni depinde foarte mult de cum ne pregătim acum”, a subliniat el.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

alexandru rafila scenariurevenire la normalitatescenariu revenire normalitate
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes