Sanatate

Alexandru Rafila transmite un avertisment sever după explozia cazurilor de Covid-19 din România

În opinia expertului, cetățenii ar trebui să conștientizeze pericolul pandemiei și să respect normele de igienă impuse în starea de alertă. Dr. Rafila nu e deloc optimist în perspectiva sezonului cald și spune că numărul de cazuri s-ar putea să nu scadă.

”Ar trebui ca în al 12-lea ceas să ne trezim și să ii îndemnăm și pe alții să respecte regulile stricte, să evităm aglomerația, să purtăm masca, să ne spălăm pe mâini. Cred că e momentul să înțelegem că nu ar trebui să ne impună nimeni nimic și să facem asta din proprie inițiativă.
Pericolul nu a trecut, dar vrem să credem că ne-am antrenat pentru a limita transmiterea acestei boli în sezonul cald”, a spus dr. Rafila la Digi24.

În opinia medicului Rafila, măsurile de relaxare ar putea avea un efect nociv dacă ele nu sunt însoțite de o respectare a măsurilor de distanțare și a celor de igienă.

”Efectul măsurilor de relaxare este defavorabil dacă le tratăm într-un mod mai puțin responsabil. Prevenirea bolii se face prin trei lucruri simple. Dacă acestea sunt respectate, cred că putem asista la o stabilizare a numărului de cazuri noi.”, a adăugat reprezentantul României la OMS.

Alte știri de interes

Raport coronavirus România pentru săptămâna 14 – 20 septembrie

Mihnea Tudor

Nelu Tătaru despre evaluarea mortalităţii cauzate de coronavirus: Cei din Terapia Intensivă sunt cei care numără decedaţii

Mihnea Tudor

Arafat: Vom avea o perioadă dificilă! Prima recomandare a șefului DSU

Gloria Pascu

Administrarea de plasmă cu anticorpi reduce mortalitatea Covid cu 57%. Un al doilea aparat de colectare a fost instalat în București

Saghin Cristian

Nelu Tătaru a dezvăluit cel mai important moment din timpul acestei pandemii

Mihnea Tudor

Virgil Musta, recomandări pentru siguranța copiilor care au părinți sau bunici cu comorbidități

Mihnea Tudor

Marius Tucă, internat cu coronavirus. Mesajul prezentatorului Tv

Mihnea Tudor

Atenție părinți: Care sunt cele mai întâlnite simptome ale infecției cu coronavirus la copii

Mihnea Tudor

Turism balnear: Redeschiderea piscinelor interioare şi a centrelor de tratament balnear va reduce riscul de îmbolnăvire cu Covid

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »