Alexei Navalnîi, aflat în stare gravă, transferat în Germania. Medicii au pus deja diagnosticul: Nu este otravă

Medicii ruşi au anunţat vineri că opozantul Kremlinului Alexei Navalnîi, aflat în stare gravă într-un spital din Siberia, poate fi transferat în Germania pentru a primi tratament medical, după ce aliaţii politicienilor au acuzat autorităţile ruse că încearcă în mod deliberat să oprească evacuarea acestuia.

Lui Navalnîi, un vechi oponent al preşedintelui Vladimir Putin şi un critic al corupţiei, i s-a făcut rău joi, într-un avion, după ce a băut un ceai despre care aliaţii săi afirmă că a fost otrăvit.

Medicii germani au zburat în Rusia pentru a-l evacua pe Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, la solicitarea soţiei şi susţinătorilor acestuia, care au spus că se tem că autorităţile ar putea încerca să acopere indiciile despre cum s-a îmbolnăvit politicianul, afirmând că spitalul unde este tratat este prost echipat.

Un medic important din spital, Anatoli Kalinicenko, a spus, vineri seara, că spitalul ar putea ajuta la transportarea lui Navalni la aeroport şi că acesta ar putea fi mutat în decurs de câteva ore.

”Am luat decizia să nu ne opunem ca acesta să fie transferat într-un alt spital”, a declarat Kalinicenko.

Decizia a avut loc după ce soţia lui Navalni, Iulia, a trimis o scrisoare Kremlinului, cerându-i să intervină şi că acorde permisiunea ca politicianul să fie transferat.

Rezultatele analizelor

Potrivit medicilor, în sângele liderului opoziției din Rusia nu a fost găsit niciun fel de otravă, conform news.ro.

”Otrăvurile și urmele lor în sânge și urină nu au fost identificate”, a declarat medicul șef adjunct al spitalului, Anatoly Kalinichenko. În plus, acesta a mai spus că din cercetările sale și ale colegilor săi din Moscova, diagnosticul otrăvire ar trebui eliminat.

”Diagnosticul otrăvire este undeva în subcortexul nostru, dar nu credem că pacientul a suferit de otrăvire”, a spus Kalinichenko.

Acesta a mai spus că deja opozantului rus i s-a pus deja un diagnostic complet însă nu poate să divulge informații.

”În urma tratamentului, avem un diagnostic complet. Din păcate, nu vă pot spune acest lucru, dar a fost adus la cunoștința soției și fratelui”, a spus Kalinichenko.

Substanțe industriale pe haine

Alexandr Murahovski, medicul şef al spitalului, a declarat anterior că Navalnîi a fost diagnosticat cu o boală metabolică care ar fi putut fi cauzată de nivelul scăzut al glicemiei.

Medicul a mai spus că au fost descoperite urme de substanţe industriale pe hainele lui Navalni şi pe degete şi că medicii nu cred că acesta a fost otrăvit.

Lui Navalnîi i s-a făcut rău în timp ce se afla într-un avion, într-o cursă internă. El a fost evacuat pe o targă din avion şi transportat de urgenţă la spital, după ce aeronava a aterizat de urgenţă la Omsk.

Navalnîi a fost reţinut în repetate rânduri pentru organizarea unor proteste şi nu i s-a permis să candideze în alegerile prezidenţiale din 2018.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

alexei navalniialexei navalnii transferatdiagnostic navalniiNavalnîiotravire navalnii putin
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes