Alexei Navalnîi îndeamnă rușii să protesteze împotriva războiului

Alexei Navalnîi îndeamnă rușii să protesteze împotriva războiului. Sursa foto: arhiva
Alexei Navalnîi îndeamnă rușii să protesteze împotriva războiului. Sursa foto: arhiva

Alexei Navalnîi, principalul opozant intern al regimului Vladimir Putin, a făcut din închisoare un apel către toți rușii să iasă să protesteze pentru invadarea Ucrainei.

”Alexei Navalnîi îndeamnă la mitinguri împotriva războiului în fiecare zi la ora 19.00 și în weekend la ora 14.00. În piețele principale ale orașelor voastre, oriunde v-ați afla”, a scris pe Twitter purătoarea sa de cuvând, Kira Iarmîş.

Mişcarea lui Navalnîi a cerut anterior o campanie de nesupunere civilă pentru a protesta faţă de invazia Rusiei în Ucraina.

Navalnîi, care este cel mai înverşunat opozant al preşedintelui Vladimir Putin, a fost arestat anul trecut la întoarcerea în Rusia din Germania, după ce şi-a revenit din comă. Testele de laborator efectuate în Germania au stabilit că a fost o încercare de a-l otrăvi cu Noviciok, un agent neurotoxic, în Siberia. Rusia a negat că a organizat un astfel de atac. De atunci, autorităţile ruse au limitat şi mai mult mişcarea sa de rezistenţă, iar mai multe personalităţi importante au fugit în exil după ce au fost desemnate de autorităţi drept „agenţi străini”.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

mitinguri navalnii Navalnii proteste rusia
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes