Administrație locală

Alfred Simonis apel către Nicolae Robu: Timișorenii nu merită să fie târâţi în aşa ceva

Alfred Simonis apel către Nicolae Robu: Timișorenii nu merită să fie târâţi în aşa ceva
Alfred Simonis apel către Nicolae Robu: Timișorenii nu merită să fie târâţi în aşa ceva

Alfred Simonis, deputat PSD şi preşedintele PSD Timiş, a făcut un apel la primarul în funcţie şi candidatul PNL la Primăria Timişoara, Nicolae Robu, de a se retrage din cursa electorală, ”scutind astfel Timişoara de o dezonoare nemeritată”, având în vedere trimiterea în judecată a dosarului caselor naţionalizate în care Robu este inculpat.

”Domnule primar Nicolae Robu, am luat la cunoştinţă, alături de o ţară întreagă, de trimiterea dumneavoastră în judecată de către DNA în dosarul caselor naţionalizate. Vreau să fiu bine înţeles. Punctul dumneavoastră de vedere îmi pare pertinent. Personal, vă consider nevinovat. Si vă doresc ca instanţa să vă găsească nevinovat”, îşi începe scrisoarea, Alfred Simonis.

Dezonoare nemeritată

Social-democratul arată că ”acest scandal aruncă o umbră asupra oraşului”.

”Pe de altă parte, vă rog să fiţi şi de acord că acest scandal aruncă o umbră asupra oraşului nostru. Timişoara a fost foarte rar protagonista unor asemenea ştiri negative. Timişorenii sunt un reper de moderaţie, de toleranţă, de bun simţ, de hărnicie şi nu merită să fie târâţi în aşa ceva. În plus, în eventualitatea în care veţi câştiga în septembrie, veţi avea o problemă în a vă dedica oraşului, atât timp cât veţi fi angrenat într-un proces în care va trebui să dovediţi că nu sunteţi vinovat”, a mai scris Simonis.

Alfred Simonis îi cere, în încheiere, lui Nicolae Robu să se retragă din cursa electorală.

De aceea, fac un apel pentru a vă retrage din cursa electorală pentru primar, scutind astfel Timişoara de o dezonoare nemeritată. Sunt convins că puteţi găsi un înlocuitor destoinic, cu şanse reale de victorie în alegeri. Aţi arăta că puneţi interesul oraşului deasupra oricăror alte mize”, a mai scris Simonis.

Dosarul în care este implicat Robu

Judecătorii de la camera preliminară a Tribunalului Timiş au decis, în urmă cu o săptămână, începerea judecării în dosarul vânzărilor ilegale de locuinţe în baza Legii 112/1995 în care au fost deferiţi justiţiei primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, fostul primar Gheorghe Ciuhandu, actualul viceprimar Dan Diaconu, dar şi alţi foşti funcţionari din Primăria Timişoara, amintește news.ro.

Decizia magistraţilor nu este una definitivă, ea putând fiind deja contestată la Curtea de Apel Timişoara.

Din partea PSD, pentru postul de primar al municipiului Timişoara va candida medicul Voichiţa Lăzureanu, fost manager al Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara

Alte știri de interes

Diferența între Clotilde Armand și Daniel Tudorache este de peste 1000 de voturi

Saghin Cristian

Claudiu Năsui arată o dovadă că s-au furat voturile USR-PLUS

Mihnea Tudor

PSD a depus la Biroul Electoral Central o solicitare de renumărare a voturilor pentru Primăria Sectorului 1

Saghin Cristian

Dreapta la putere în România îşi consolidează poziţia în vederea alegerilor parlamentare, în urma alegerilor locale, scrie presa internaţională

Mihnea Tudor

Gabriela Firea, ultima intervenție în calitate oficială: Sunt mai dureroase cuţitele înfipte în spate. Va urma o perioadă dificilă pentru mine

Mihnea Tudor

Rezultate parțiale – Lista câștigătorilor la primăriile municipiilor reședință de județ și București

Mihnea Tudor

O vedetă PRO TV părăsește televiziunea. Elena Lasconi devine primar la Câmpulung

Mihnea Tudor

Marian Oprişan pierde şefia Consiliului Judeţean Vrancea

Mihnea Tudor

Firea nu-și recunoaște înfrângerea: Spre dimineaţă vom şti exact

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »