Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș: “6 milioane de euro pentru achiziția de microbuze electrice destinate transportului școlar”

Preşedintele PNL Timiş, Alin Nica
Preşedintele PNL Timiş, Alin Nica

Alin Nica a oferit detalii legate de semnarea finanțării achiziției de microbuze electrice destinate transportului școlar. Proiectul are o valoare de 6 milioane de euro, iar fondurile vor fi asigurate prin PNRR.

Acesta a afirmat: „Contractul de finanțare semnat astăzi asigură fondurile necesare achiziției a 27 de microbuze, dintre care 24 cu 16+1 locuri și 3 microbuze cu un număr de 8+1 locuri. Departajarea comunelor care vor primi noile mijloace de transport se va face în perioada următoare, cu îndeplinirea condițiilor prevăzute în Ghidul apelului.

Prin acest proiect vom crea o rețea de transport care să faciliteze accesul elevilor din zonele defavorizate către unitățile de învățământ și vom îndeplini cerințele europene de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră”, transmite liberalul.

Ministerul Educației, în calitate de coordonator de reforme și investiții finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a lansat, în cadrul Investiției 10 – Dezvoltarea rețelei de școli verzi și achiziționarea de microbuze verzi, Programul Național „Microbuze electrice pentru elevi” – Investiția 10 – Dezvoltarea rețelei de școli verzi și achiziționarea de microbuze verzi, cu o alocare de 425 milioane Euro.

Astfel, România s-a angajat să investească pe două componente:

 îmbunătățirea condițiilor de transport în zonele defavorizate, prin furnizarea de microbuze școlare verzi respectiv în construcția de școli verzi, sănătoase și performante

 modernizarea unor unităţi de învăţământ pentru creşterea performanţei energetice.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

alin nica microbuze electrice
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes