VIDEO | Alin Tișe: Drumul Apusenilor, 25 km de drum județean modernizat la standarde europene

Drumul Apusenilor
Drumul Apusenilor

Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, a publicat duminică, pe pagina sa de facebook, un filmuleț cu Drumul Apusenilor înainte și la final de proiect! Cea mai nouă şi frumoasă şosea de vis din România, spectaculoasă, o adevarată capodoperă a infrastructurii, poate concura, alături de Transalpina şi Transfăgărăşan pentru titlul de cea mai frumoasă şosea din România.

Despre Drumul Apusenilor, șoseaua care leagă Cluj de Bihor, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj spune că are şanse infinite să însemne o mare poartă deschisă turismului. Materialul video, filmat cu drona sau cu o cameră atașată la bord, ne ilustrează, comparativ, cum arăta înainte și la finalizare!

Așadar, aflăm de la Alin Tișe, următoarele:

25 km de drum județean modernizat la standarde europene

6 poduri modernizate, 1 pod nou construit

7 stații transport public realizate/modernizate

10.128 mp trotuare realizate/modernizate

6 parcări realizate/modernizate

51 intersecții cu drumuri laterale, 196 accese la proprietăți

6,151 km pomi plantați

VIDEO

Cei care parcurg drumul care străbate staţiuni cunoscute precum Stâna de Vale, Valea Iadului, Valea Drăganului, pot vedea una dintre cele mai frumoase zone din Munţii Apuseni. Printre multe alte atracţii ale traseului este şi lacul Drăgan, cel mai mare lac de acumulare din judeţul Cluj, de o frumuseţe rară. Barajul din beton, în arc, are o înălţime de 120 m, iar lungimea coronamentului este de 424 m, au fost excavate peste 62.000 de metri cubi de terasamente şi s-au turnat 51.000 tone de mixtură asfaltică, iar podul care traversează Crişul Repede s-a realizat din grinzi de peste 50 de tone.

”Drumul Apusenilor traversează trei judeţe. Este un proiect care a costat peste 130 de milioane de lei şi pe care l-am realizat prin cofinanţare cu fonduri europene. Importanţa acestei investiţii din fonduri europene este una aparte, întrucât drumul traversează una dintre cele mai atractive şi spectaculoase zone ale Munţilor Apuseni. În plus, vor fi create, în mod evident, noi oportunităţi reale de dezvoltare economică, socială şi turistică”, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

alin tisedrumul apusenilorfilm drumul apusenilor
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes