Alin Tișe, PNL, președinte CJ Cluj: Contracte de peste 11 mil. lei pentru reducerea riscului de infecţii nosocomiale în spitalele clujene

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a semnat contractele de finanţare pentru proiectele care vizează reducerea riscului de infecţii nosocomiale în spitalele clujene.

Vor beneficia de aceste investiţii din bani europeni Spitalul de Pneumoftiziologie ”Leon Daniello”, Spitalul de Boli Infecţioase şi Spitalul de Urgenţă pentru Copii.

Valoarea totală a celor trei proiecte finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este de 11.741.486,8 lei, cu TVA inclus.

”Ceea ce ne dorim este să oferim un plus de siguranţă pacienţilor clujeni, motiv pentru care aceste proiecte europene câştigate de noi reprezintă un nou pas înainte pentru sectorul medical clujean. Banii europeni pe care am reuşit să îi atragem vor fi utilizaţi în scopul prevenirii infecţiilor asociate asistenţei medicale, precum şi pentru asigurarea unui act medical de înaltă calitate.”, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Potrivit datelor transmise de CJ Cluj, printre dotările ce urmează a fi achiziţionate pentru cele trei unităţi sanitare se numără 235 de sisteme digitalizate de monitorizare a igienei mâinilor, 26 de sisteme de purificare şi dezinfectare a aerului, un sistem de prelevare aerofloră, 8.400 de seturi de oxigenoterapie cu umidificator şi cu adaptor inclus, un sistem UV pentru testarea dezinfecţiei mâinilor, precum şi un sistem UV pentru testarea dezinfecţiei suprafeţelor.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

alin tiseinfectii nozocomiale clujinvestitii spitae cluj
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes