Alinei Gorghiu și lui Vasile Dîncu le-au fost abrogate delegarea atribuțiilor la Senat, de către Anca Dragu

Senatoarea USR PLUS Anca Dragu a revenit la conducerea Senatului, după ce a abrogat delegarea atribuțiilor către Alina Gorghiu și Vasile Dîncu.

Anca Dragu, președintele Senatului, și-a anulat deplasarea la Viena și a revocat încă de duminică, 5 septembrie, delegarea atribuțiilor către Alina Gorghiu (PNL) și Vasile Dîncu (PSD) la conducerea Senatului în perioada 3-8 septembrie, arată o decizie publicată luni, 6 septembrie în Monitorul Oficial.

Mutarea are loc în contextul în care moțiunea de cenzură a USR-PLUS și AUR a fost blocată pentru moment în Birourile Permanente ale Parlamentului, pe fondul boicotului PNL și PSD. Anca Dragu își delegase anterior atribuțiile pentru că urma să fie plecată din țară.

Însă, ea a anunțat că şi-a anulat deplasarea la Viena, din cauza crizei politice, unde urma să participe la cea de-a cincea Reuniune internaţională a Preşedinţilor de Parlamente.

Moțiunea de cenzură, blocată

Moțiunea de cenzură a USR-PLUS și AUR a fost blocată pentru moment în Birourile Permanente ale Parlamentului. PNL a cerut o amânare de două săptămâni, fiind susținut de UDMR, însă la vot nu a fost cvorum, doar 9 parlamentari pronunțându-se pentru. PSD s-a retras din ședință. Ulterior și liberalii au plecat astfel încât nu s-a putut stabili calendarul moțiunii.

Președintele Senatului, Anca Dragu a convocat o nouă ședință a BP-urilor pentru marți, 7 septembrie, la ora 11.00, iar pe ordinea de zi se află un singur punct: moțiunea de cenzură.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Alina Gorghiuanca draguconvocare bpmotiune de cenzuravasile dîncu
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes