Alpinista Silvia Murgescu a murit în Munții Bucegi, chiar de ziua ei

Silvia Murgescu, o alpinistă cu experiență din Brașov, a murit în Munții Bucegi. Trupul acesteia nu poate fi recuperat din cauza vântului extrem de puternic.

Potrivit unei informări a Salvamont Bușteni, de pe pagina de socializare, alpinista a murit chiar de ziua ei de naștere:

„Pentru că mai are o soră geamană, aceasta a vrut să omagieze, parcurgând traseul Albișoara Gemenelor. Din păcate, nu și-a găsit niciun partener de drum și a plecat singură în traseu. Pe la amiază, aceasta nu a mai răspuns la telefon, iar familia a început să se îngrijoreze”, scriu salvamontiștii, pe Facebook.

Salvamontiștii din Bușteni și Prahova au primit apelul de urgență miercuri în jurul orei 18.00. O echipă aflată pe platou a încercat să plece spre Vf. Caraiman, dar nu a putut din cauza viscolului. O altă echipă a plecat din Bușteni pe urmele fetei, dar, „când au ajuns în zona de creastă, vântul puternic a șters urmele celei dispărute și aceasta nu a putut fi găsită”.

O altă echipă a Salvamont a reușit joi să localizeze victima. „Era căzută pe un versant SE-stic fără semne vitale”, susțin salvamontiștii din Bușteni.

Aceștia au cerut ajutorul elicopterului, dar misiunea de recuperare a fost anulată, după mai multe încercări, din cauza rafalelor puternice de vânt.

„Acțiunea de recuperare a trupului alpinistei va fi reluată imediat ce condițiile meteo vor permite acest lucru”, a transmis Salvamont Bușteni.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

alpinista moartasalvamont bustenisilvia murgescu
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes