Amăgitoarea rouă a Nopților de Sânziene sau Cum era eu să devin frumoasă

Amăgitoare rouă a Nopților de Sânziene sau Cum era eu să devin frumoasă. Opinie de Gabriela Ibens
Amăgitoare rouă a Nopților de Sânziene sau Cum era eu să devin frumoasă. Opinie de Gabriela Ibens

Tradiția spune că dacă te speli cu roua dimineții de după Noaptea de Sânziene devii frumoasă și bogată. Eu am crezut că am ratat momentul, dar se vede că cineva din Departamentul Zâne, a observat demersul meu și a zis “băi, asta chiar își dorește să fie frumoasă și bogată!” și m-a lăsat și pe mine să văd cam cum e!

Azi dimineață, una din lungul șir al dimineților care nu prevesteau nimic interesant care trebuie să se scurgă până intru în concediu, am găsit un prilej de a rânji fasolea doar la vederea dubiței care era în fața companiei! Deja? Trecuse deja o lună și venise din nou timpul să fie curățate ferestrele?!

Orice slujbă are și ea momente minunate și momente mai puțin plăcute, despre care observ că nimeni nu prea vrea să facă pomenire! Eh, nici eu! Ca doar nu mă apuc eu acum să stric o frumoasă tradiție.

Țineți voi minte secvențele din filmele anilor ’80 în care, la fereastra biroului, apare plin de spumă, “tipul cu geamurile”? Băi, și aici va cer ajutorul, cum naiba se face că băieții ăia arată mereu într-un mare fel? Au toți mușchii exact cum ar trebui să fie, pătrățelele sunt pătrățele, maioul regulamentar să nu cumva să ne lase să bănuim prea mult din fizicul lucrat îndelung, ce mai, manual ambulant de anatomie! Eh, exact un moment din ăla am trăit eu azi, atunci când l-am găsit pe Andy, băiatul angajat să șteargă geamurile clădirii în care lucrez, pregătindu-se să înceapă ceea ce avea de făcut.

– Buna dimineața, scumpo! mi-a spus cu un zâmbet profi lățit pe toată fața.
– Ngâh, hi, hi, hi…au fost singurele sunete pe care am putut dă le scot din mine.

Abia așteptam să le spun proastelo…ăăă, colegelor despre chestia asta! Auzi, bună dimineața, scumpo! Hihihihi… mie, băăăă! Ce-i drept e drept, aveam o coafură nouă, dar asta nu înseamnă neaparat că Andy o știa pe cea veche, ci doar că m-a salutat (aproape) profesional. Ce mai conta?
Mai e nevoie să vă mai zic cum arată Andy? Nu cred! Da, mă! E exact ca în reclame: un viking cu ochii albaștri și brandul călit. E tot ce trebuie!
Eram încă hlizită numai la ideea că îl văzusem, moment în care tot ceea ce vreodată am visat s-a împlinit! A apărut la fereastră. Na, mă!

Muncește, concentrează-te atunci când știi ca băiatul ăla înfruntă vicisitudinile meseriei numai într-un maiouaș decoltat și într-o pereche de pantalonași scurți exact în fața ta! Hai, că poți, concentrează-te, prefă-te ca NU vrei să îți suni exact in momentul acela bărbatul să îl anunți că ți-ai găsit fericirea în altcineva! Hai că se poate! Nu ridica ochii, noooo! La naiba! Prea târziu!

Omul, cum am spus, profi, și-a făcut treaba, s-a umplut de spume, ne-a umplut și pe noi de bale, iar la sfârșit, a venit regulamentar să ne lase devizul!

– Hmmmmmm, aici miroase mi-nu-nat, a rostit Andy, lăsând să i se vadă dantura perfectă! Băăăi, era prea de tot! Ăsta se dă pe față la mine! Ce-i drept e drept, nu-s nici eu chiar de aruncat, dar era evident că nu jucam chiar în aceeași ligă. Sau, ia stai! Te pomenești ca a funcționat chestia aia cu roua, cu Sânzienele! Să fi adăstat oare mai mult în grădină?!Hmmmm…cineva acolo sus a băgat de seama că nu sunt chiar așa de scorpie.

– Mdaaaa, e parfumul meu, Kenzo! Am zis și am roșit ca o fetișcană! Chiar nu prevăzusem că am putea să ajungem atât de departe, deja flirt. Hi! Hi!
– No, noooo! Ăsta e miros de șaorma! Știu eu!

Coooooom?! Ceeeeee?! Stai oleacă, adică… și cu “bună dimineață, scumpo!” cum rămâne? Hmmmm?! Ne prefacem că nu a fost nimic între noi sau cum?! N-am mai pomenit așa ceva! Tineretul ăsta e cevaaa… Pffff!!!

Hai că până peste o lună, când vine din nou, mă mai gândesc și mă mai informez în legatură cu roua aia după noaptea de Sânziene, se vede că am greșit eu undeva, nu m-am concentrat unde trebuie, ceva nu a funcționat! Vă las! Am treabă! Mă duc sa văd cum e cu cealaltă variantă, aia cu “bogată”! Cu “frumoasă” m-am lămurit!
Mai vorbim!

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

gabriela ibensgabriela ibens antwerpenOpinie de Gabriela Ibensopinie gabriela ibens antwerpenrouaroua noptilor de sanzienesanziene
Gabriela Ibens
Gabriela Ibens este contributor pe site-ul stiripescurt.ro, romancă stabilită în Antwerpen, Belgia.

Alte stiri de interes