Parlament, președinție

Amânare alegeri? Iohannis: Chiar astăzi au loc alegeri în SUA, o ţară mult mai greu lovită de pandemie

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că în momentul acesta autorităţile nu iau în calcul amânarea alegerilor şi experţii nu cred că se impune amânarea alegerilor, argumentând că astăzi au loc alegeri în SUA, o ţară mult mai greu lovită de pandemie.

”În momentul acesta nu luăm în calcul amânarea alegerilor şi experţii nu cred că se impune amânarea alegerilor. Chiar astăzi au loc alegeri în SUA, o ţară mult mai greu lovită de pandemie, din păcate, decât am avut situaţia din România. Nu putem să ne legăm de un anumit număr, ci trebuie să vedem soluţia în întreg”, a precizat preşedintele întrebat în legătură cu oportunitatea organizării alegerilor parlamentare în condiţiile creşterii numărului de cazuri de COVID-19.

În ceea ce priveşte votarea propriu-zisă, preşedintele Iohannis a declarat că nu sunt complicaţii.

”Noi am exersat aceste lucruri cu ocazia alegerilor locale. Iar în ce priveşte campania electorală, nu va putea să aibă forma unor campanii ca în alţi ani. E evident că acolo unde incidenţa e mare, campania se va desfăşura în media şi online, dar din fericire aceste medii clasice şi noi sunt la dispoziţia românilor şi politicienii vor putea să îşi facă campania”, a precizat Iohannis.

Record absolut de infectări în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi 7.733 cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus. De asemenea, au fost înregistrate 120 de decese şi 974 pacienţi internaţi la ATI.

Preşedintele Iohannis şi premierul Ludovic Orban au susţinut constant că alegerile parlamentare din 6 decembrie pot avea loc, cu respectarea tuturor măsurilor sanitare pentru a preveni îmbolnăvirea de COVID-19.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Iohannis, după ce s-a vaccinat anti-COVID: Vaccinul este sigur, eficient şi recomand tuturor vaccinarea

Daniela Arnăutu

Iohannis a făcut marele anunț: Pe 8 februarie se redeschid majoritatea școlilor

Daniela Arnăutu

CCR decizie în favoarea lui Ludovic Orban

Saghin Cristian

Klaus Iohannis l-a decorat pe ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman

Mihnea Tudor

Klaus Iohannis a anunțat, în sfârșit, că se va vaccina

Saghin Cristian

Iohannis a primit, în 2020, daruri în valoare de peste 8.700 de lei

Daniela Arnăutu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »