Amânare plată rate – Florin Cîțu a găsit soluția prelungirii termenului

Premierul Florin Cîţu a declarat luni că Guvernul a găsit soluţia prin care va putea prelungi măsura de amânare a ratelor la bănci pentru anumite categorii.

”Am avut discuţii în toată această perioadă referitor la amânarea ratelor la bănci (…) În acest moment am găsit o soluţie prin care vom putea prelungi pentru anumite categorii această facilitate. Sper în zilele urmăoare să avem detaliile Ne apropiem de o soluţie care să permită celor afectaţi de criză să poată să beneficieze de această facilitate”, a declarat prim-minstrul.

Potrivit premierului, există o decizie a Autorității Bancare Europene care spune că se pot amâna aceste rate până la nouă luni, însă Guvernul ar fi găsit o soluție pentru prelungirea măsurii.

Acesta a precizat că speră ca va prezenta detaliile zilele următoare.

De măsura amânării ratelor au beneficiat persoanele afectate financiar din cauza crizei din sănătate, însă urmează să expire la 1 ianuarie 2021.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

amanare plata rateamanare rateflorin citupana cand se amana ratele
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes