Ambasadorul Angliei, umilit la București. Regel Carol I: Timpul alocat întrevederii cu dumneavoastră a luat sfârșit!

Un moment al istoriei României, 20 mai, rememorat pe o rețea de socializare, în care se poate vedea cât de mult a iubit această țară Regele Carol I:

”DE REMARCAT !

Curtea Regală a României, ora 11, acum foarte mulți ani, Regele Carol I urma să primească în audiență, timp de 30 de minute, pe ambasadorul britanic.
La ora fixată, Regele intră în Sala Tronului. Ambasadorul însă întârzie. Ajunge după ceva timp și merge spre locul de întâlnire.
Regele se uită la ceas…este 11.30, îl salută pe ambasador și îi spune :

”Timpul alocat întrevederii cu dumneavoastră a luat sfârșit ! România nu așteaptă, niciodată, iar eu reprezint această țară !”

Acesta a fost Regele Carol I al României, cel care a obținut Independența țării și care a făcut ca noi să fim respectați în lume !
Deși nu a fost român, a iubit această țară mai presus ca pe cea natală, iar la sfârșitul domniei, ne-a lăsat pregătiți să facem pasul spre Marea Unire !
Dacă la începutul domniei lui, în Principatele Române, se circula doar cu căruța, după 48 de ani de regalitate, aveam 3800 de km de cale ferată și un pod superb peste Dunăre pe care îl admirăm și astăzi la Fetești-Cernavodă !
Acum exact 104 ani, acest ROMÂN ADEVĂRAT, se stingea din viață !

Noi, românii, nu reușim să ne iubim țara, nici la jumătate din cât a iubit-o el ! De ce oare ?

Dumnezeu să vă odihnească, Sire !”, a scris Chriac Octavian pe pagina sa de Facebook.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

carol imoartea regelui carolregele carol
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes