Ambasadorul Ucrainei în România anunţă consultări tehnice cu partea română, vineri, privind lucrările pe Canalul Bâstroe

Ambasadorul Ucrainei în România, Ihor Prokopchuk, a anunţat, joi, la Parlament, că vineri vor avea loc consultări tehnice cu partea română, privind lucrările pe Canalul Bâstroe.

“Au fost făcuţi mai mulţi paşi din partea ambelor părţi în ceea ce priveşte lucrările în desfăşurate de Ucraina pentru a menţine navigabillitatea canalului”, a spus ambasadorul, la Parlament. 

El a precizat că între timp, este necesar să avem consultări tehnice pentru lucrările desfăşurate.

”Astfel de consultări urmează să aibă loc mâine. Aceasta va fi o ocazie bună pentru oamenii responsabili cu această problemă să înţeleagă şi să facă schimb de informaţii factuale cu privire la lucrările desfăşurate şi, de asemenea, să vadă ce paşi trebuie urmaţi în continuare”, a spus ambasadorul Ihor Prokopchuk. 

Potrivit unor surse diplomatice ucrainene, întâlnirea va avea loc în format videoconferinţă şi se va desfăşura cu experţi din ministerul Transporturilor din cele două ţări, fiind prima dată când oficialii din minister acceptă o întâlnire pe acest subiect de la declanşarea scandalului.

Pe 23 februarie, Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu anunţa că trei nave ale Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ) Galaţi aşteaptă acceptul pentru a face măsurători pe Canalul Bâstroe şi că navele sunt dotate cu echipamente pentru măsurarea adâncimii canalelor navigabile.

Ministerul de Externe transmitea că ministrul ucrainean al protecţiei mediului a propus organizarea unei întâlniri bilaterale la nivel de miniştri ai mediului pe tema lucrărilor de dragaj pe braţele Chilia şi Bâstroe ale Dunării, iar Ministerul Mediului a informat telefonic, urmând să transmită şi în scris, disponibilitatea pentru organizarea acestei întâlniri

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

bastroe canalul bastroe consultari bastroe
redactia

Alte stiri de interes