Americanii au trimis avioane F-15 în Polonia

„Mai multe avioane de luptă americane F-15 au aterizat astăzi în baza de la Lask. Opt avioane de luptă li se vor alătura celor care au venit în Polonia săptămâna trecută”, a anunțat Blaszczak.

Încă opt avioane de luptă americane de tip F-15 au sosit în Polonia, după cum a anunțat ministrul Apărării de la Varoșovia, Mariusz Blaszczak., în contextul creșterii tensiunilor din regiune, după ce Rusia a trimis trupe în apropierea graniței cu Ucraina.

Anterior, vineri, Statele Unite au anunțat că au decis să trimită încă 3.000 de militari în Polonia pentru a întări securitatea NATO în regiune.

Un înalt oficial de la Pentagon a declarat, sub protecția anonimatului, că cei 3.000 de soldați suplimentari vor ajunge în Polonia „la începutul săptămânii viitoare”, alăturându-se celor 2.000 de soldați americani aflați deja în Polonia și Germania.

În același timp, ministrul de Interne de la Varșovia, Mariusz Kaminski, a anunțat că Polonia se pregătește pentru un aflux de refugiați ucraineni, după creșyterea temerilor privind o invazie a Rusiei în Ucraina.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

avioane de lupta avioane f 15 invazie rusia trupe americane polonia
redactia

Alte stiri de interes