Recomandate Sanatate

Americanii cer ajutorul Laserului de la Măgurele, în lupta cu COVID-19

Universitatea americană Johns Hopkins a solicitat Laserului de la Măgurele o colaborare pentru realizarea unor radiografii revoluționare, ultraperformante, care ar putea releva mult mai bine în ce fel noul coronavirus atacă plămânii, informează realitateadeilfov.net.

”Avem o propunere din partea Universității Johns Hopkins din SUA – am primit o scrisoare din partea președintelui acum câteva săptămâni – să intrăm urgent într-o colaborare care vizează un nou mod de a face radiografii”, a declarat, joi seara, Nicolae Zamfir, coordonatorul proiectului de la Măgurele, într-o intervenție la un post de televiziune.

Universitatea Johns Hopkins are un reprezentant din cadrul instituției care lucrează la Măgurele, iar acesta a organizat un grup de lucru, preocupat de acest subiect.

Ideea este să se folosească altă proprietate a razelor X, nu intensitatea. Radiografia obișnuită este bazată pe faptul că prin trecerea prin materiale intensitatea razelor X se modifică, depinzând de densitate. Osul, pentru că e mai dens, arată într-un fel pe placa fotografică, iar țesutul moale arată altfel, dar nu are rezoluție suficientă, plus că stai câteva minute în radiație.

”Prin folosirea acestei noi metode, rezoluția radiografiilor ar fi extrem de bună, este aproape ca a vederii umane și se pot detecta defecte în plămâni, în cazul acesta, la nivel de câțiva milimetri, deci se pot detecta ce efecte produce COVID-19 în plămâni cu o acuratețe extraordinar de mare”, a spus Zamfir.

Alte știri de interes

Raed Arafat vorbește pentru prima dată de pierderea controlului pandemiei. Ce se întâmplă la ATI

Gloria Pascu

10 august 2020 miting în Piața Victoriei: „Vrem vinovaţii pentru jandarmiada din 10 august 2018”

Saghin Cristian

De ce România nu colectează aproape deloc plasmă? Mii de pacienți cronici ar putea fi salvați. 10 episoade ale luptei cu sistemul de sănătate și mafia din sistemul de transfuzii

Saghin Cristian

Primul spital care a primit Remdesivir

Mihnea Tudor

Florin Cîţu, analiză după Raportul asupra inflaţiei al BNR. Ce spune despre recesiunea tehnică şi contracţia economiei

Saghin Cristian

Explozie Beirut – România trimite aproape 8 tone de materiale medicale către Liban

Mihnea Tudor

Un adevăr dur, dar necesar. dr. Emilian Imbri: a venit vremea ”dictaturii medicale”

Mihnea Tudor

Ludovic Orban: Avocatul Poporului recidivează. Lucrurile se îndreaptă într-o direcție pe care nu o înțeleg

Mihnea Tudor

Bucurie-n pandemie: 7 august – Ziua internaţională a berii

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »