Americanii nu sunt siguri că un avion rus a lovit intenţionat drona americană la Marea Neagră, spune generalul Mike Milley

Șeful Statului Major Interarme american, generalul Mark Milley
Șeful Statului Major Interarme american, generalul Mark Milley

Statele Unite nu ştiu dacă un avion rusesc de vânătoare de tip Suhoi 27 (Su-27) a lovit în mod intenţionat un avion american fără pilot de tip MQ-9 Reaper la Marea neagră, anunţă miercuri, într-o conferinţă de presă, şeful Statului Major Interarme american, generalul Mark Milley.

Autorităţile americane anchetează cu privire la acest lucru, anunţă el.

Mark Milley anunţă că a programat o convorbire la telefon cu omologul său rus Vlaeri Gherasimov pentru a discuta despre acest lucru, între alte,

”Ştim că interceptarea a fost intenţionată, ştim că comportamentul agresiv a fost intenţionat, ştim de asemenea, că a fost foarte neprofesionist şi periculos”, denunţă el.

În ceea ce priveşte un contact fizic între avion şi dronă, ”asta rămâne de văzut”, subliniază generalul amrican.

Cu toate acestea, Statele Unite deţin ”dovezi absolute ale contactului şi interceptării”, anunţă Marke Milley.

Armata americană acuză două avioane ruse de vânătoare de tip Su-27 că au deversat marţi, în spaţiul aerian internţaional, carburant pe drona americană de tip MQ-9 Reaper.

Apoi, unul dintre avioanele ruseşti ”ne-a lovit MQ-9-le, ceea ce a condus la prăbuşire”, a declarat în această conferinţă de presă secretarul american al Apărării Lloyd Austin.

”Nu există nicio îndoială că această parte este intenţionată”, a subliniat Milley, referindu-se la deversarea de carburant pe dronă.

”De contactul fizic cu drona nu sunt sigur” dacă a fost sau nu intenţionat, a precizat el.

VIDEO

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

contact drona avion rusescdrona americanadrona doborata de rusidrona probusitareaper
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes