Americanii, pregătiți să accelereze un vaccin împotriva covid-19

Directorul Autorităţii americane a medicamentului (Food and Drug Administration, FDA), Stephen Hahn, anunţă într-un interviu acordat Financial Times (FT) că este pregătit să accelereze procedura de omologare a unui vaccin împotriva covid-19, relatează Reuters, preluat de news.ro.

FDA este pregătită să autorizeze un vaccin înainte ca testele din faza a treia să se încheie, scrie FT

Hahn subliniază în acest interviu că nu face acest lucru pentru a-i face pe plac lui Donald Trump şi în măsura în care beneficiile sunt importante ca riscurile.

Aceasta se poate dovedi una dintre cele mai importante şi sensibile decizii din istoria sănătăţii publice americane.

Trump acuza sâmbăta trecută elemente ale ”statului profund” de la FDA că avansează prea lent în aprobarea unor noi tratamente împotriva covid-19, cu scopul de a-i face rău din punct de vedere politic.

A doua zi, Hahn şi Trump anunţau împreună autorizarea de urgenţăă a folosirii plasmei de la convalescenţi de covid-19 ca tratament.

Hahn a fost criticat imediat din cauză că exagerează benficiile acestei proceduri.

Directorul FDA declară pentru FT că regretă faptul că a apreciatcă tratamentul cu plasmă ar fi salvat viaţa a 35 din 100 de pacienţi, în contextul în care date araă că este vorba mai degrabă de cinci cin 100 de pacienţi.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

directorul fdavaccin american anti coronavirusvaccin anti covid
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes