Ana Birchall: Avem o nouă ”Marți Neagră”, după votul deputaților PSD privind deființarea SIIJ

Ana Birchall: Avem o nouă ”Marți Neagră”, după votul deputaților PSD privind deființarea SIIJ
Ana Birchall: Avem o nouă ”Marți Neagră”, după votul deputaților PSD privind deființarea SIIJ

”Credeam că declarațiile pentru susținerea statului de drept, pentru aplicarea legii și răspunderea în față legii a oricărei persoane indiferent de nume și funcție, se vor transforma în fapte! M-am înșelat!”, scrie Ana Birchall, pe pagina sa de Facebook.

”Marțea Neagră”, din nou în Cameră

Iată ce mai scrie deputatul neafiliat Ana Birchall:

”Votul de astăzi arată că avem o nouă “Marți Neagră” în Camera Deputaților! Inițiativa legislativă de desființare a Secției Speciale (SIIJ) a fost respinsă astăzi de plenul Camerei Deputaților. Cu alte cuvinte, gașca care a moșit-o, șmecherește, în Comisia Iordache și-a dat mâna pentru a menține Secția „Nufărul”, de care a ținut cu dinții și Savonea, și toți susținătorii ei, deși, în această formă, s-a dovedit a fi toxică pentru sistemul judiciar și pentru ceea ce înseamnă justiția din România.

Aşa cum am mai spus, această Secţie a fost moşită de Iordache, Savonea şi gaşca pentru alte motive decât pentru a asigura respectarea legii şi a domniei legii sau pentru ca cei certaţi cu legea, indiferent cum îi cheamă, să răspundă! Dacă vă uitaţi pe statistica anului trecut, o să observaţi că numărul magistraţilor anchetaţi de SIIJ este de 3! Da, exact, 3 dintre care 1 achitat de instanţă!

Pentru că vorbim de cheltuirea banului public, dați-mi voie să vă spun câteva cifre relevante. Total cheltuieli: 516.563 lei din care:
1) veniturile totale lunare ale celor șapte procurori care lucrează în cadrul SIIJ sunt în sumă de 191.210 lei (luna martie 2020);
2) media lunară a cheltuielilor administrative: 47.950 lei;
3) media lunară a cheltuielilor de personal: 468.613 lei.
Așadar, se cheltuie așa sume extrem de mari pentru 2 dosare trimise în judecată în anul 2019 dintre care un magistrat pentru că a depășit cu 36 de km/h viteza legală! Eficient, nu? Știe o țară întreagă că Raportul de activitate al Secției „Nufărul” pe anul 2019 este mai mult decât grăitor pentru “utilitatea” acestei monstruozități: din 417 dosare, 415 sunt clasate! Și, ca să eliminăm și manipularea absolut mizerabilă cum că fără existența SIIJ magistraţii corupți scapă, în raportul de activitate se scrie negru pe alb: au fost trimiși în judecată 3 magistrați dintre care unul achitat, iar al doilea este cel cu depășirea vitezei legale cu 36 de km/h. Unde sunt dosarele cu magistrații corupți și certați cu legea?! În schimb au fost retrase căi de atac atât în dosare de corupție sau au fost cerute dosare tot de corupție gen Belina, Tel Drum sau alte dosare. Sper să se înceteze cu această manipulare ordinară!

Această secție nu este în beneficiul actului de justiție atât timp cât, de exemplu, potrivit legii, are competența de a retrage, discreționar, căi de atac sau de a reține tot dosarul, indiferent de infracțiunea cu care este sesizată. Cu alte cuvinte, dacă orice persoană care este urmărită sau cercetată face o plângere la această Secție Specială, SIIJ are competența să rețină tot dosarul. Fie că vorbim de infracțiuni grave, omor, proxeneți, bande de tâlhari, criminalitate organizată, viol, omor orice alt tip de infracțiune, repet orice persoană care înțelege să facă o plângere la Secția Specială, SIIJ, conform articolului 88 indice 1 alin.2, are competența să rețină și să continue cu acel dosar.

Victoria de etapă a celor certați cu legea împotriva voinței majoritare a românilor cinstiți și de bună credință nu mă descurajează, ba din contra. Voi lupta în continuare pentru o justiție corectă în România, pentru ca legea să fie lege pentru toți, iar cei care o încalcă să răspundă, inclusiv prin recuperarea prejudiciului cauzat statului român. Fiecare leu furat trebuie recuperat!” este postarea fostului ministru al Justiției Ana Birchall.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

ana birchall comisia iordache desfiintarea siij martea neagra
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes