Ana Birchall, către șefa CSM: Poate o ajută doamna Dancilă să își recapete memoria și confirmă că a avut o întâlnire, la ceas de seară, cu Savonea și Iordache!

Ana Birchall, către șefa CSM: Poate o ajută doamna Dancilă să își recapete memoria și confirmă că a avut o întâlnire, la ceas de seară, cu Savonea și Iordache!
Ana Birchall, către șefa CSM: Poate o ajută doamna Dancilă să își recapete memoria și confirmă că a avut o întâlnire, la ceas de seară, cu Savonea și Iordache!

Ana Birchall, fost ministru al Justiției, continuă războiul cu Lia Savonea, șefa CSM, cu o rafală de postări pe Facebok, în care îi tot cere demisia acesteia pentru legăturile politice strânse cu membrii ai PSD, în special cu Florin Iordache:

Observ că doamna Savonea a amuțit că un pește! Poate o ajută doamna Dancilă să își recapete memoria și confirmă că a avut o întâlnire, la ceas de seară, cu Savonea și Iordache! Vorba aceea “Qui tacet consentire videtur”!( Cine tace consimte!)
P.S. Acest principiu e valabil și pentru doamna Savonea care ar trebui să îl știe că doar este un principiu de drept!
”, scrie Ana Birchall sâmbătă, pe Facebook, făcând referire la postarea ei anterioară, pe care v-o redăm integral:

”Doamna Savonea, aveți curajul, cu demisia dvs. semnată, să mă contraziceți că nu ați avut întâlniri cu Dăncilă împreună cu Iordache!?? Doamna Savonea a simțit nevoia să facă câteva precizări într-o manieră manipulativă deși, în calitate de judecător, ar trebui să știe și să respecte adevărul și realitatea, în integralitatea să! Dacă am fi într-o sală de judecată, cu siguranță s-ar constată că a alterat și falsificat probele! Să le luăm pe rând:

1. Doamna Savonea susține că „în cursul anului 2019, în calitate de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii şi în exercitarea prerogativelor legale de reprezentare instituţională, am participat, la sediul Guvernului României, la întâlniri instituţionale în scopul promovării unor interese punctuale ale sistemului judiciar… Prin urmare, orice speculaţie vizând motivul şi contextul prezenţei mele la sediul Guvernului nu are nicio bază factuală.”

În primul rând, eu nu am făcut nicio speculație privind subiectului întâlnirilor… astfel că, din start, „apărarea” să are serioase vicii ( de adevăr.. sic!), ci am relatat, factual, unde și cu cine am zărit-o prima dată pe doamna Savonea! Ceea ce omite strategic doamna Savonea este să spună negru pe alb dacă în acea zi, când am întâlnit-o în anticameră biroului doamnei Dăncilă, era sau nu cu Iordache de mânuță!? Doamna Savonea, smecherește ( văd că este o practică în ultima vreme), spune că a mers la întâlniri cu „alţi reprezentanţi ai unor instituţîi din cadrul autorităţii judecătoreşti şi ale asociaţiilor profesionale.” Eu nu despre aceste întâlniri fac vorbire, ci despre acele întâlniri la ceas de seară! În ce categorie, din cele enumerate de dvs., se încadrează domnul Iordache, doamna Savonea!?? Și dacă totuși doamna Savonea nu își mai aduce aminte de întâlnirea cu Iordache poate confirmă doamna Dăncilă și astfel îi reamintește și doamnei Savonea că tot este doamna Dăncilă la ceas de „amintiri din guvernare”! Doamna Dăncilă sigur nu are cum să uite, nu?

2. În ceea ce privește „precizarea” doamnei Savonea privind stabilirea ședințelor de plen este absolut ridicolă în condițiile în care la baza afirmațiilor mele sunt scrisorile trimise instituțional susținute și de nenumărate apeluri publice prin care solicităm exact acest lucru: stabilirea unei zile și ore fixe astfel încât să pot să particip la ședintele plenului CSM în calitate de membru de drept și astfel să pot să îmi exercit dreptul de vot! Mai jos găsiți exemple de astfel de scrisori trimise instituțional! Este de remarcat data, arătând astfel practică doamnei Savonea!

Zău că este chiar rușinică doamnă Savonea să prezentați public, folosind inclusiv site-ul CSM, dovezi trunchiate care, dacă am fi într-o sală de judecată, ar atrage răspunderea dvs. profesională pentru că “ați fi pronunțat o sentință” care nu are nicio legătură cu realitatea și adevărul… ori, din onoare și respect, totuși ar trebui să aveți respect pentru roba de magistrat! Așa cum ar fi trebuit să aveți respect pentru instituția CSM și să vă fi dat demisia în secunda 2 când s-a constatat, printr-o decizie a unei instituțîi importante din statul român, că nu ați făcut nimic altceva decât m-ați hărțuit printr-un conflict interinstituțional imaginat, rezultat exclusiv din frustrările personale cauzate de insuccesul de a impune o anumită conducere la SIIJ!

Dar ce vorbesc eu de onoare la un magistrat care, timp de peste o lună, nu a mai programat ședintele de plen ale CSM (deși sigur erau probleme importante pentru sistemul judiciar) de frică să nu fie revocată din funcție, în schimb, acceptă să încaseze diurnă lunară (destul de substanțială) deși locuiește la câțiva km de locul de muncă sau care este preocupată să secretizeze declarația de avere proprie și a soțului!??

P.S. Un prieten francofon îmi spunea că numele Savonea ar putea fi tradus din limba franceză că “săpunar”. Ce coincidență… 😂”

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

ana birchall birchall savonea savonea iordache
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes