Ana Birchall o pune la punct pe Maria Grapini: Rolul unui europarlamentar este cu totul altul

Ana Birchall o pune la punct pe Maria Grapini: Rolul unui europarlamentar este cu totul altul
Ana Birchall o pune la punct pe Maria Grapini: Rolul unui europarlamentar este cu totul altul

Ana Birchall, fost ministru al Justiției, a reacționat dur după ce europarlamentarul PSD Maria Grapini s-a plâns din nou comisarului european pe Justiție, Didier Reynders, de „abuzurile” DNA.

”Am tot evitat sa scriu despre aceasta doamna care ma tot ataca cand eram ministrul justitiei, nemultumita ca aparam intersele romanilor cinstiti si de buna credinta! Ma intreb daca doamna Grapini realizeaza ca prin astfel de declaratii da apa la moara exact fugarilor din Italia, de exemplu, care se dau mari persecutati politic??! Sau poate tocmai ACEASTA ESTE STRATEGIA si scopul acestor declaratii si demersuri ale doamnei europarlamentar, nu?? Trebuie stiut ca legea italiana,(chiar si cu recentele modificari) INTERZICE extradarea persecutatilor politici. Ori fugarii notorii care au sters-o in Italia, de exemplu, exact asta sustin, invoca si vor sa demonstreze: ca DNA este o arma politica iar ei sunt persecutati politic, saracutii de ei. Sigur, atunci cand furau si incalcau legea nu mai erau persecutati politic, nu ?? Acum asociati toata treaba asta cu declaratiile cretine ale unor europarlamentari ca Grapini si incercati sa ghiciti rezultatul!

De asemenea, poate si actualul ministru al justitiei se abtine de la anumite declaratii date dupa intalnirile cu ambasadorii Italiei sau UK pentru ca sunt convinsa ca in apararea lor, in incercarea lor de a invoca si “demonstra” interferente politice, fugarii si cei certati cu legea invoca si unele declaratii total neinspirate ale ministrului date in spiritul bravadei publice si PR-ului personal de imagine! Asa cum am mai spus, cand esti ministru trebuie sa realizezi ca o declaratie data total aiurea poate face mult rau, cu atat mai mult in drept! Niciodata nu am inteles goana asta dupa PR, de facut turul televiziunilor! Da, comunicarea este importanta dar cel mai bun PR nu sunt declaratiile date la TV ci FAPTELE care raman din mandatul tau, nu?

P.S. 1. Rolul unui europarlamentar este cu totul si cu totul altul decat cel promovat de personaje precum Grapini!”, a scris Ana Birchall pe pagina sa de facebook.

Ce a făcut Grapini

În calitatea sa de europarlamentar, membru al Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne, Maria Grapini, i-a adresat comisarului european pe Justiție, Didier Reynders, în luna octombrie a anului trecut, o scrisoare, în care s-a plâns de DNA, anunțând că „Voi continua lupta pentru apărarea drepturilor românilor în justiție”

Potrivit Mariei Grapini, Direcția Națională Anticorupție a fost percepută ca o instituție de represiune și, din păcate, lucrurile nu s-au schimbat (total) nici după schimbarea procurorului șef al Direcției, Laura Codruța Kovesi.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

ana birchallbirchall atac grapinibirchall grapinigrapini dnamaria grapini
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes