Special

Ana Birchall, reacție după ”extrădarea ilegală” a lui Mazăre

Imediat ce a fost anunțată ca ilegală extrădarea lui Mazăre din Madagascar în România, fostul ministru Ana Birchall a reacționat.

Ana Birchall, care ocupa postul de ministru al Justiției în momentul în care Mazăre a fost extrădat, a pus lucrurile la punct, explicând competențele pe care le-a avut din perspectiva României, într-o postare pe o retea de socializare:

”Atât eu cât și Ministerul Justiției am respectat cu strictețe dispozițiile legale în ceea ce privește procedura de extrădare, din perspectiva României, a domnului Radu Mazăre. Va asigur că atât eu cât și colegele și colegii din Ministerul Justiției ne-am îndeplinit în integralitate atribuțiile legale. În acest sens, Ministerul Justiției, ca autoritate competentă potrivit Legii nr. 302/2004 privind cooperarea judiciară internațională în materie penală, a solicitat extrădarea, a formulat și transmis cererea și documentele în susținerea acesteia, potrivit legii.

Din perspectiva României, procedura de extrădare a domnului Radu Mazăre a fost efectuată cu strictă respectare a legii române și a instrumentelor internaționale aplicabile. Autoritățile competente române l-au preluat pe domnul Radu Mazăre, la solicitarea autorităților competente din Madagascar. De altfel, domnul Radu Mazăre își execută pedeapsa în penitenciar în baza unui mandat de executare a pedepsei emis de instanța competentă din România.”

Judecatorii Tribunalului Antananarivo au hotărât că decizia de extrădare a lui Radu Mazăre, în mai 2019, a fost ilegală.

Alte știri de interes

Decizie: Dragoş Poteleanu, fostul șef al casei de Asigurări Constanța, șase ani cu executare

Mihnea Tudor

Imagini cu Ciolacu în restaurantul unei pensiuni, nerespectând măsurile de distanţare. Poliţia a dat amenzi

Mihnea Tudor

Axinte de la Vacanța Mare, condamnat la doi ani de închisoare

Mihnea Tudor

DNA: George Scripcaru, primarul în funcţie din Braşov, pus sub control judiciar

Saghin Cristian

Judecătoarea Camelia Bogdan cere sechestru pe averea lui Dan Voiculescu pentru încălcarea statului de drept. Cum motivează

Saghin Cristian

Nicolae Bănicioiu în fața urmăririi penale. Suspectat de trafic de influenţă şi luare de mită, de pe vremea când era ministru

Saghin Cristian

Decizie CEDO în privința judecătoarei Camelia Bogdan, care a fost exclusă din magistratură

Saghin Cristian

Fost ofițer de poliţie judiciară din DNA, actualmente comisar şef în IGPR, plasat sub control judiciar pentru luare de mită, favorizarea infractorului şi folosirea informaţii nedestinate publicităţii

Mihnea Tudor

Kovesi: Parchetul European va apăra nu doar bugetul UE, ci şi statul de drept

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »