Ana Birchall, reacție după ”extrădarea ilegală” a lui Mazăre

Imediat ce a fost anunțată ca ilegală extrădarea lui Mazăre din Madagascar în România, fostul ministru Ana Birchall a reacționat.

Ana Birchall, care ocupa postul de ministru al Justiției în momentul în care Mazăre a fost extrădat, a pus lucrurile la punct, explicând competențele pe care le-a avut din perspectiva României, într-o postare pe o retea de socializare:

”Atât eu cât și Ministerul Justiției am respectat cu strictețe dispozițiile legale în ceea ce privește procedura de extrădare, din perspectiva României, a domnului Radu Mazăre. Va asigur că atât eu cât și colegele și colegii din Ministerul Justiției ne-am îndeplinit în integralitate atribuțiile legale. În acest sens, Ministerul Justiției, ca autoritate competentă potrivit Legii nr. 302/2004 privind cooperarea judiciară internațională în materie penală, a solicitat extrădarea, a formulat și transmis cererea și documentele în susținerea acesteia, potrivit legii.

Din perspectiva României, procedura de extrădare a domnului Radu Mazăre a fost efectuată cu strictă respectare a legii române și a instrumentelor internaționale aplicabile. Autoritățile competente române l-au preluat pe domnul Radu Mazăre, la solicitarea autorităților competente din Madagascar. De altfel, domnul Radu Mazăre își execută pedeapsa în penitenciar în baza unui mandat de executare a pedepsei emis de instanța competentă din România.”

Judecatorii Tribunalului Antananarivo au hotărât că decizia de extrădare a lui Radu Mazăre, în mai 2019, a fost ilegală.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

ana birchall reactiebirchall mazare extradareradu mazare extradareradu mazare madagascar
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes