Ana Ciceală: Companiile municipale înfiinţate de Gabriela Firea au fost un paravan pentru furt. Au funcţionat ca nişte samsari de bunuri şi servicii

Liderul consilierilor generali USR, Ana Ciceală, afirmă că s-au produs ”pierderi enorme” de către companiile municipale înfiinţate de Gabriela Firea care ”au fost un paravan pentru furt. Au funcţionat ca nişte samsari de bunuri şi servicii”, afirmă Ciceală, precizând că ”au cumpărat scump prin încredinţare directă de la tot felul de clienţi politici şi au vândut chiar şi mai scump către Primărie”.

Liderul consilierilor USR din Comsiliul General al Municipiului Bucureşti, Ana Ciceală, face referiri, vineri, la companiile municipale înfiinţate de Gabriela Firea, afirmând că ”au fost un paravan pentru furt”.

”Companiile au funcţionat ca nişte samsari de bunuri şi servicii şi au angrenat un veritabil carusel al furtului. Au cumpărat scump prin încredinţare directă de la tot felul de clienţi politici şi au vândut chiar şi mai scump către Primărie şi instituţiile din subordine. Practic, s-a putut frauda de două ori: o dată la contractele cu instituţiile publice, care au putut fi umflate nejustificat, şi a doua oară în etapa de subcontractare către agenţi privaţi care au fost selectaţi nu pe procedura de achiziţii publice, ci pe şpăgi şi interese”, a scris Ciceală pe Facebook.

Pierderile sunt enorme

”Am avertizat că asta urma să se întâmple, din păcate administraţia Firea – PSD a mers mai departe. Iar pierderile sunt enorme. Banii bucureştenilor au fost deturnaţi nu doar prin cei 600 de milioane de euro daţi ca împrumuturi şi majorări de capital către companii, ci şi prin aceste contracte extrem de nocive, a căror valoare totală este de 6,3 miliarde de lei”, a mai scris Ciceală.

Primarul general, Nicuşor Dan, a afirmat, în repetate rânduri, că cele mai multe companii municipale vor fi desfiinţate, existând un acord politic în acest sens.

Nicuşor Dan a mai precizat că pentru desfiinţarea companiilor municipale trebuie mai întâi să se întrunească Consiliul General al Capitalei.

”Asta e ceva ce ţine de Consiliul General, eu sper ca în curând, majoritatea din Consiliul General să numească noile Adunări Generale care să numească noile Consilii de Administraţii cu mandat să lichideze, adică să întrerupă contractele şi bineînţeles, acolo unde sunt colective importante de oameni şi valoroase, să le aducă către administraţie”, a declarat Nicuşor Dan.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

ana ciceala companiile lui firea companiile primariei paravan pentru furt samsari de bunuri si servicii
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes