Economie

ANAF le trimite scrisori românilor care au datorii la stat. Eșalonarea obligațiilor, cea mai solicitată opțiune

ANAF le trimite scrisori românilor care au datorii la stat. Eșalonarea obligațiilor, cea mai solicitată opțiune
ANAF le trimite scrisori românilor care au datorii la stat. Eșalonarea obligațiilor, cea mai solicitată opțiune

ANAF a anunţat, luni, că va trimite scrisori tuturor românilor care au datorii fiscale. Acțiunea face parte dintr-o campanie de informare, iar cea mai accesată facilitate fiscală a fost eşalonarea la plată în formă simplificată, contribuabilii depunând, în acest sens, peste 31.000 de cereri. Pentru acordarea eşalonării la plată în formă simplificată şi a anulării obligaţiilor de plată accesorii, cererile pot fi depuse până la data de 31 martie 2021, inclusiv.

”ANAF desfăşoară o amplă campanie de informare a contribuabililor cu privire la măsurile fiscale a căror aplicabilitate a fost prelungită prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 226/2020. În acest sens, ANAF trimite scrisori către contribuabilii care înregistrează obligaţii fiscale restante, pentru a le fi prezentate facilităţile fiscale, precum şi condiţiile de îndeplinit pentru accesarea acestora”, se precizează în informarea transmisă de ANAF.

De asemenea, ANAF a mai precizat că înfiinţarea măsurilor de executare silită, inclusiv cea prin poprire bancară, se efectuează după realizarea operaţiunilor de distribuire a sumelor încasate şi de stingere a obligaţiilor fiscale. În această perioadă, respectiv de la data încetării măsurilor fiscale (28 decembrie 2020) până în prezent, organele fiscale au efectuat în evidenţele fiscale operaţiunile anterior menţionate.

”În ceea ce priveşte reluarea măsurilor de executare silită prin poprire bancară, pentru adresele de înfiinţare comunicate de către organele fiscale înainte de intrarea în vigoare a prevederilor art. VII alin.(3) teza a doua din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 29/2020 privind unele măsuri economice şi fiscal-bugetare, cu modificările ulterioare, precizăm că acestea au fost continuate de către instituţiile de credit, prin efectul legii, nefiind necesară transmiterea unor adrese din partea organelor fiscale”, mai informează ANAF.

Potrivit ANAF, obligaţiile fiscale declarate în perioada martie – noiembrie 2020 s-au încasat în procent de 91,1%.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Comparatoarele de TARIFE la gaze naturale şi energie electrică sunt disponibile pe site-ul Consiliului Concurenţei

Mihnea Tudor

Reactorul 1 al centralei nucleare Cernavodă va fi oprit controlat în noaptea de vineri

Gloria Pascu

Românii și-au investit masiv banii pe pieţele internaţionale. Topul investițiilor

Mihnea Tudor

BNR a anunțat valoarea datoriei externe a României. Cu cât a crescut într-un an

Saghin Cristian

INS nu ne dă vești bune: Economia României a scăzut cu 5% în 2020

Daniela Arnăutu

Prăbușire pe piața criptomonedelor: În 24 de ore, valuta digitală a pierdut 170 de miliarde de dolari

Daniela Arnăutu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »