Anca Dragu, concluzii deloc optimiste după audiențele online: Oamenii vor să progreseze, dar țara le coboară doar bariere în drumul lor

Anca Dragu, concluzii deloc optimiste după audiențele online
Anca Dragu, concluzii deloc optimiste după audiențele online

Anca Dragu, președintele Senatului a decis să înceapă o serie de audiențe online, în care românii pot comunica direct cu ea, pe bază de înscriere, pentru a-și prezenta problemele și a găsi soluții. După a doua rundă de astfel de audiențe online, Anca Dragu, USR PLUS, a postat pe pagina sa de socializare câteva dintre problemele întâlnite:

Din seria problemelelor discutate în audiențele online:

* Avem doctori scoliți în străinătate care vor să se întoarcă acasă și să-și investească banii în clinici medicale, dar statul român nu face decât să le pună piedici.

* Am discutat azi cu un domn doctor stabilit în Germania căruia nu i se recunoaște calificarea de medic specialist în chirurgie viscerală pe motiv că în sistemul nostru nu există această specializare.

* Alt exemplu este veșnica birocrație pe care o întâmpină oamenii în relația cu autoritățile. Administrația Fondului pentru Mediu îngreunează accesul cetățenilor la programe pentru achiziția panourilor fotovoltaice, cerându-le certificate fiscale și numeroase acte cu termen scurt de valabilitate, ca mai apoi să justifice respingerea dosarului tocmai pentru că acele acte expiră.

* Săptămâna trecută am reușit să obținem accesul unui pacient la un tratament perfuzabil care i-a salvat piciorul de la amputare. Tratament care îi era cuvenit, dar la care Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București nu îi oferea acces”, scrie șefa Senatului, pe Facebook.

La sfârșit, ea trage și scurte concluzii, deloc optimiste, cu speranța că ”aceste lucruri” trebuie să înceteze:

Oamenii vor să progreseze și să lase un impact în țara lor, dar țara le coboară doar bariere în drumul lor. Oamenii își fac dreptate în instanțe, dar țara nu respectă dreptatea lor.
Aceste lucruri trebuie să înceteze.
Audiențele online sunt poate cea mai bună sursă de inițiere a proiectelor legislative care să răspundă nevoilor din viața reală.
Continuăm!”, este mesajul din finalul postării senatoare Anca Dragu, președintele Senatului.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

anca dragu presedintele senatului anca dragu senator anca dragu
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes