Anca Dragu vrea Codul accesibilizării, pentru persoanele cu dizabilități

Anca Dragu vrea Codul accesibilizării, pentru persoanele cu dizabilități
Anca Dragu vrea Codul accesibilizării, pentru persoanele cu dizabilități

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, afirmă că România are nevoie de “codul accesibilizării, un set integrat de legi care să ofere instrumente de aplicare a Convenţiei ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi”, anunţând că a primit o iniţiativă concretă în acest sens, urmând a fi constituit un grup de lucru la nivelul Parlamentului care să construiască acest cod.

“Drama prin care trec persoanele cu dizabilităţi, lupta lor pentru a duce o viaţă normală, nevoia acestora de fi înţeleşi şi ajutaţi – toate acestea sunt greu de conştientizat şi de pus în cuvinte. Societatea resimte trei decenii de ignoranţă pentru această categorie de oameni, iar independenţa lor trebuie să fie un obiectiv naţional. Copiii cu deficienţe de auz încă învaţă după manuale create înainte de Revoluţie. Este un exemplu dur, dar relevant pentru realitatea sistemului de învăţământ special şi lista poate continua”, a scris, pe Facebook, Anca Dragu.

Ea a adăugat că a primit o iniţiativă concretă în vederea formulării unui “cod al accesibilizării”.

“Camelia Platt, prof. dr. Florea Barbu şi Mariana Barbu însoţită de Chloe, câinele ghid pentru nevăzători, au venit astăzi la Senat cu o iniţiativă concretă: România are nevoie de codul accesibilizării, un set integrat de legi care să ofere instrumente de aplicare a Convenţiei ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi. Mă bucur să mă alătur iniţiativei de a constitui un grup de lucru la nivelul Parlamentului care să construiască acest cod. Integrarea oamenilor în societate e un proces firesc şi aşa trebuie să fie şi pentru persoanele cu nevoi speciale”, a subliniat Dragu.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

anca dracgu aplocare coventie onu codul accesibilizarii persoane dizabilitati
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes