Anca Dragu vrea dezbaterea moțiunii de cenzură: “Ne obligă Constituția”

Anca Dragu vrea dezbaterea moțiunii de cenzură: "Ne obligă Constituția"
Anca Dragu vrea dezbaterea moțiunii de cenzură: "Ne obligă Constituția"

Șefa Senatului, Anca Dragu, declară că în această săptămână trebuie făcute demersuri în vederea dezbaterii moţiunii de cenzură, dar estimează că aceasta nu va întruni suficiente voturi pentru a fi adoptată.

“Desigur, trebuie să continuăm. Nu e vorba de a voi sau a nu voi acest lucru. Ne obligă Constituţia să continuăm parcursul acestui instrument juridic constituţional – moţiunea de cenzură. Şi atunci trebuie să facem demersuri săptămâna aceasta pentru un plen reunit pentru dezbatere şi vot. Probabil că nu vom avea voturile necesare, pentru că – am văzut – avem un vot comun PNL-PSD în Parlament, avem această alianţă refăcută la nivelul Parlamentului, dar eu trebuie să mă asigur că iniţiez procedurile şi pun în mişcare acest instrument constituţional”, a arătat Anca Dragu într-o declaraţie acordată presei. 

Ea a menţionat că a discutat “în linii mari” cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, despre o eventuală convocare a plenului reunit.

“Am discutat vineri, în linii mari. Astăzi trebuie să discutăm din nou. Avem o obligaţie, repet. Nu este vorba… nu este voinţa noastră şi nu putem să ne exercităm rolul de preşedinţi ai Camerelor în mod discreţionar”, a spus ea.

Amintim că Birourile Permanente Reunite au decis săptămâna trecuta ca dezbaterea și votarea moțiunii de cenzură să aibă loc după decizia CCR.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

anca dragudezbatere motiune cenzuraobliga constitutiapresedinte senat
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes