Anchetă după ce dr. Virgil Păunescu și-a auto administrat un vaccin neomologat

Directorul institutului de cercetare Oncogen, prof.univ.dr. Virgil Păunescu
Directorul institutului de cercetare Oncogen, prof.univ.dr. Virgil Păunescu

Prof. univ. dr. Virgil Păunescu, directorul institutului de cercetare Oncogen, imunolog, a anunțat, vineri după-amiază, că și-a administrat vaccinul la care lucrează de la începutul anului, pentru a testa, pe propria piele, eficiența acestuia.

Păunescu a declarat că a semnat un protocol cu Institutul Cantacuzino, care va începe teste pe animale. El a dezvăluit și cum se va administra vaccinul: sub formă de picături în nas, care se administrează la două săptămâni. ”Nu voi mai face teste pe oameni. Am făcut maximum ce îmi permite legea, să îmi administrez eu mie, până nu trecem cu succes de testele pe animale, pe care le va face Insitutul Cantacuzino”, a declarat, vineri seara, profesorul Păunescu, la Digi24.

Anchetă internă

Managerul Spitalului Clinic de Urgență Județean ”Pius Brânzeu” Timișoara a declarat că instituția pe care o conduce ”va demara sâmbătă dimineață anchetă internă, pentru a determina pașii care au fost făcuți în acest proiect de cercetare al OncoGen”.

”Nu poate fi vorba de un vaccin, ci doar, eventual, de o soluție preliminară, care nu poate fi administrată cetățenilor. Aceasta nu este omologată de o instituției a statului, europeană sau mondială. Vom stabili pașii care au fost parcurși în acest proiect, precum și dacă aceste rezultate au fost bine documentate. Ulterior vom lua o decizie așa cum se impune”, a declarat pentru Evz.ro, dr. Raul Pătrșcu, managerul Spitalului Clinic de Urgență Județean ”Pius Brânzeu” Timișoara.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

ancheta interna oncogen paunescu vaccin covid vaccin covid virgil paunescu
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes