Economie

Ancheta pentru execuţia bugetară în perioada 2017-2019. Cîțu: Ciolacu şi gaşca lui trebuie să plătească pentru subminarea economiei naţionale

Florin Cîţu a anunţat că va cere la începutul anului viitor, în primele zile ale noului Legislativ înfiinţarea unei comisii de anchetă parlamentare pentru execuţia bugetară din perioada 2017- 2019. Ministrul de Finanţe a precizat că Marcel Ciolacu şi „gaşca lui”, Mihai Tudose, Sorin Grindeanu sunt vinovaţi şi trebuie să plătească pentru subminarea economiei naţionale.

”Ciolacu şi gaşca lui sunt vinovaţi şi trebuie să plătească pentru subminarea economiei naţionale! În primele zile ale noului Parlament voi cere comisie de ancheta parlamentară pentru execuţia bugetară în perioada 2017-2019. Raportul final merge direct la DNA. În perioada 2017-2019 Romania a fost singura ţară din UE în care a crescut deficitul bugetar. Deficitul bugetar a crescut deşi PSD a crescut taxe/impozite/accize existente şi a introdus taxe în toate sectoarele din economie. Vom arata unde s-au dus aceşti bani din taxe suplimentare şi cum a fost deturnată destinaţia lor. (cam cum s-a întâmplat la Primăria Municipiului Bucureşti dar la o scară mai mare)”, a scris Florin Cîţu vineri pe Facebook.

Avertismentul Comisiei Europene

Ministrul de Finanţe reaminteşte că reprezentanţii Comisiei Europene au avertizat în fiecare an România pentru devierea semnificativă de la ţina de deficit structural asumată prin pactul fiscal:

”România fost avertizată de Comisia Europeană în fiecare an pentru deviere semnificativă de la ţinta de deficit structural asumată prin pactul fiscal. În perioada 2017-2019 România nu a mai indeplinit NICIUN criteriu necesar pentru aderarea la zona euro. 17 ţări din UE au terminat anul 2019 cu surplus bugetar. Grecia a avut surplus bugetar în toată perioada 2017-2019 ( surplusul a crescut de la un an la altul). România a pornit cu un handicap major în aceasta criza. Ciolacu şi gaşca lui de infractori au lăsat România cu cel mai mare deficit din UE, cu facturi neplatite de 30 de miliarde lei şi împrumuturi scadente în 2020 de aproximativ 50 miliarde lei”, a mai spus Cîţu.

Liberalul a mai precizat că Guvernul Orban a reuşit să facă imposibilul şi anume cea mai mică creştere a deficitului bugetar şi o performanţă economică mai bună decât în multe alte state membre ale UE.

„În aceste condiţii am reuşit imposibilul: – o performanţă economică mai bună decât multe alte ţări din UE; – cea mai mică creştere a deficitului bugetar; – cea mai mică creştere a datoriei pubilce. Vă garantez că vor plăti toţi- Ciolacu, Grindeanu, Tudose, etc.”, a conchis Florin Cîţu.

Alte știri de interes

Inițiativă pentru românii din diaspora: o BANCNOTĂ dedicată acestora

Gloria Pascu

Ajutor de stat pentru producătorii din domeniul viticol şi lansează programul „Agro Invest” pentru fermieri

Saghin Cristian

Cîţu, la prezentarea Planului de Redresare şi Rezilienţă: Vremea câinilor cu covrigi în coadă şi a râurilor de lapte şi miere care curg din robinetele pesediştilor a luat sfârşit

Mihnea Tudor

Programul Rabla pentru Electrocasnice va începe în 15 decembrie

Mihnea Tudor

Digitalizare: O firmă va putea fi înfiinţată exclusiv online

Saghin Cristian

NETOPIA Payments este primul procesator din România care acceptă plăți online prin Google Pay pentru comercianții înrolați

Saghin Cristian

Florin Cîţu anunţă că a fost aprobată a treia rectificare bugetară din acest an. Deficitul a fost majorat

Mihnea Tudor

Munca de acasă: O treime dintre companii arată că productivitatea angajaţilor a crescut

Saghin Cristian

Bursa de Valori București, aniversare 25 de ani. Promisiunile ministrului Florin Cîțu

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »