International

Anchetă finalizată: De ce s-a răspândit așa puternic coronavirusul, în abatorul Toennies

Anchetă finalizată: De ce s-a răspândit așa puternic coronavirusul, în abatorul Toennies
Anchetă finalizată: De ce s-a răspândit așa puternic coronavirusul, în abatorul Toennies

La abatorul companiei Tonnies, din districtul german Guetersloh, 2.100 de lucrători au contractat virusul SARS-CoV-2, din aceștia aproximativ 1.000 fiind români. Cercetătorii germani au descoperit de ce la abatorul Toennies, unde aproximativ 1.000 de români au contractat virusul SARS-CoV-2, boala s-a răspândit atât de repede în rândul lucrătorilor.

În cercetarea realizată de Centrul de Investigaţii pentru Infecţii din Helmholtz, Clinica Universitară din Hamburgo-Eppendorf şi Institutul de Virologie Experimentală Leibniz (HPI) se arată că factorul de transmitere masivă a COVID-19 a fost un „superspreader” – o persoană infectată foarte contagioasă, care a răspândit virusul pe o rază de circa 8 metri în jurul său, mult peste distanţa de 1,5 – 3 metri între persoane recomandată de autoritățile din Sănătate.

De asemenea, specialiștii notează răspândirea virusului a fost favorizată și de temperaturile reduse din interiorul abatoarelor, de funcţionarea sistemelor de aer condiţionat, de aerisirea slabă a spaţiilor de lucru cu aer natural şi, și de efortul fizic care determină intensificarea respiraţiei lucrătorilor.

Un fost muncitor la abatorul din Germania a povestit experiența cumplită prin care a trecut atunci când era angajat:

”Am lucrat la Tönnies ca muncitor în fabrica de procesare a cărnii timp de doi ani. Terminam adesea după cele 8 ore convenite. Erau 12 sau chiar 13 ore. Am notat orele suplimentare. La final, însă, nimic din toate acestea nu s-au regăsit pe fluturașul de plată al salariului(…) Era foarte rece și umed, liniile de asamblare a cărnii se mișcau foarte repede. I-am auzit pe colegi plângând noaptea de la atâta durere, mâinile le erau umflate cu totul”, relatează fostul angajat.

Alte știri de interes

Regina Elisabeta a II-a îşi pierde tronul în Barbados

Mihnea Tudor

Noua Zeelandă ar putea să-și schimbe numele cu unul indigen

Mihnea Tudor

Ambasadorul SUA în China a demisionat

Mihnea Tudor

UE testează interoperabilitatea între aplicaţii de urmărire a Covid-19 în şase state

Mihnea Tudor

Sebastian Kurz: Austria a intrat în al doilea val de coronavirus

Mihnea Tudor

Erdogan, amenințare fără precedent la adresa Franței: Nu căutaţi ceartă cu Turcia!

Saghin Cristian

Efect neașteptat al pastilelor de Paracetamol

Mihnea Tudor

Trump i-a spus jurnalistului Bob Woodward că ştia în februarie că maladia Covid-19 este „o chestie mortală”, dar voia să o minimalizeze

Saghin Cristian

Opozantul belarus Maxim Znak, un membru al Consiliului de Coordonare al opoziţiei, arestat de bărbaţi ”mascaţi” în civil

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »