Anchetă finalizată: De ce s-a răspândit așa puternic coronavirusul, în abatorul Toennies

Anchetă finalizată: De ce s-a răspândit așa puternic coronavirusul, în abatorul Toennies
Anchetă finalizată: De ce s-a răspândit așa puternic coronavirusul, în abatorul Toennies

La abatorul companiei Tonnies, din districtul german Guetersloh, 2.100 de lucrători au contractat virusul SARS-CoV-2, din aceștia aproximativ 1.000 fiind români. Cercetătorii germani au descoperit de ce la abatorul Toennies, unde aproximativ 1.000 de români au contractat virusul SARS-CoV-2, boala s-a răspândit atât de repede în rândul lucrătorilor.

În cercetarea realizată de Centrul de Investigaţii pentru Infecţii din Helmholtz, Clinica Universitară din Hamburgo-Eppendorf şi Institutul de Virologie Experimentală Leibniz (HPI) se arată că factorul de transmitere masivă a COVID-19 a fost un „superspreader” – o persoană infectată foarte contagioasă, care a răspândit virusul pe o rază de circa 8 metri în jurul său, mult peste distanţa de 1,5 – 3 metri între persoane recomandată de autoritățile din Sănătate.

De asemenea, specialiștii notează răspândirea virusului a fost favorizată și de temperaturile reduse din interiorul abatoarelor, de funcţionarea sistemelor de aer condiţionat, de aerisirea slabă a spaţiilor de lucru cu aer natural şi, și de efortul fizic care determină intensificarea respiraţiei lucrătorilor.

Un fost muncitor la abatorul din Germania a povestit experiența cumplită prin care a trecut atunci când era angajat:

”Am lucrat la Tönnies ca muncitor în fabrica de procesare a cărnii timp de doi ani. Terminam adesea după cele 8 ore convenite. Erau 12 sau chiar 13 ore. Am notat orele suplimentare. La final, însă, nimic din toate acestea nu s-au regăsit pe fluturașul de plată al salariului(…) Era foarte rece și umed, liniile de asamblare a cărnii se mișcau foarte repede. I-am auzit pe colegi plângând noaptea de la atâta durere, mâinile le erau umflate cu totul”, relatează fostul angajat.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

abator germania coronavirusabatorul Toenniesmuncitori germaniamuncitori romani coronavirus
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes