Sanatate

Andrea Bocelli și familia sa au donat plasmă, după ce s-au vindecat de COVID 19

Andrea Bocelli și familia sa au donat plasmă, după ce s-au vindecat de COVID 19
Andrea Bocelli și familia sa au donat plasmă, după ce s-au vindecat de COVID 19

Andrea Bocelli s-a dus, marți dimineață, să doneze plasmă la centrul de colectare a sângelui din cadrul Spitalului Cisanello din Pisa. Muzicianul a fost însoțit de soția sa, Veronica, și de doi dintre copiii lor, care au donat la rândul lor plasmă. Celebrul cântăreț orb a precizat că el, soția și copiii săi au fost depistați cu noul tip de coronavirus, dar acum toți se simt bine.

Andrea Bocelli a donat plasma pentru a ajuta la combaterea coronavirusului, după ce a dezvăluit că s-a infectat cu coronavirus, la începutul lunii martie. Cântărețul a declarat presei italiene că a descoperit că a fost infectat cu Covid-19 după un test făcut pe 10 martie. El a dezvoltat febră și alte simptome ale bolii. Ulterior, el a transmis infecția soției sale și a doi copii.

Marți, 26 mai, Bocelli, unul dintre cei mai vindeți interpreți de muzică clasică din lume, a donat plasmă la Spitalul Cisanello din Pisa, aproape de conacul toscan unde locuiește cu familia sa. Plasma va fi utilizată în cercetare pentru a dezvolta tratamente pentru infecția virală.

A avut simptome ușoare

Cântărețul a spus mai târziu că simptomele sale au fost ușoare și că a fost practic asimptomatic. Experiența mea cu coronavirus? ”O tragedie”, a spus el. ”În familie, am fost cu toții infectați. Am avut febră, deși mică, am strănutat și am tușit”, a declarat Andrea Bocelli.

Pe 12 aprilie, Andrea Bocelli a susținut un concert uluitor, fără niciun spectator, în fața Domului din Milano, “Andrea Bocelli: Music for Hope”. Spectacolul a fost văzut de 2,8 milioane de telespectatori – un record pentru un stream live de muzică clasică. Bocelli a spus că dorește ”să dea speranță lumii prin muzică într-un moment atât de greu și trist pentru umanitate”.

După ce a părăsit spitalul din Pisa împreună cu soția sa, Andrea Bocelli a spus:

”Sper că plasma mea va ajuta la găsirea unui tratament pentru acest virus mortal.”
Andrea Bocelli

Medicii din nordul Italiei speră că o terapie experimentală cu ”super-plasmă” va oferi o soluție pentru pacienții cu coronavirus. Mai mulți pacienți au beneficiat de tratament, care presupune o transfuzie de plasmă din sânge de la cei care s-au recuperat după infectarea cu Covid-19 și au dezvoltat anticorpi de protecție.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

România ocupă un loc fruntaș în topul vaccinărilor împotriva COVID-19, la nivel global

Gloria Pascu

Apel către Ministerul Sănătății! Vine al treilea val al pandemiei? Cum trebuie regândite normele sanitare pentru a fi pregătită România

Mircea Furdu

Ciucă vrea spital militar în zona Ghencea

Daniela Arnăutu

3923 de cazuri de COVID și 81 de decese, înregistrate în ultimele 24 de ore

Daniela Arnăutu

Adi Bărar, liderul Cargo, internat la ATI în stare gravă

Gloria Pascu

Dr. Fauci ne dă o veste proastă: Simptomele de COVID pot persista chiar și 9 luni de la infectare

Daniela Arnăutu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »