Sanatate

Andrea Bocelli și familia sa au donat plasmă, după ce s-au vindecat de COVID 19

Andrea Bocelli și familia sa au donat plasmă, după ce s-au vindecat de COVID 19
Andrea Bocelli și familia sa au donat plasmă, după ce s-au vindecat de COVID 19

Andrea Bocelli s-a dus, marți dimineață, să doneze plasmă la centrul de colectare a sângelui din cadrul Spitalului Cisanello din Pisa. Muzicianul a fost însoțit de soția sa, Veronica, și de doi dintre copiii lor, care au donat la rândul lor plasmă. Celebrul cântăreț orb a precizat că el, soția și copiii săi au fost depistați cu noul tip de coronavirus, dar acum toți se simt bine.

Andrea Bocelli a donat plasma pentru a ajuta la combaterea coronavirusului, după ce a dezvăluit că s-a infectat cu coronavirus, la începutul lunii martie. Cântărețul a declarat presei italiene că a descoperit că a fost infectat cu Covid-19 după un test făcut pe 10 martie. El a dezvoltat febră și alte simptome ale bolii. Ulterior, el a transmis infecția soției sale și a doi copii.

Marți, 26 mai, Bocelli, unul dintre cei mai vindeți interpreți de muzică clasică din lume, a donat plasmă la Spitalul Cisanello din Pisa, aproape de conacul toscan unde locuiește cu familia sa. Plasma va fi utilizată în cercetare pentru a dezvolta tratamente pentru infecția virală.

A avut simptome ușoare

Cântărețul a spus mai târziu că simptomele sale au fost ușoare și că a fost practic asimptomatic. Experiența mea cu coronavirus? ”O tragedie”, a spus el. ”În familie, am fost cu toții infectați. Am avut febră, deși mică, am strănutat și am tușit”, a declarat Andrea Bocelli.

Pe 12 aprilie, Andrea Bocelli a susținut un concert uluitor, fără niciun spectator, în fața Domului din Milano, “Andrea Bocelli: Music for Hope”. Spectacolul a fost văzut de 2,8 milioane de telespectatori – un record pentru un stream live de muzică clasică. Bocelli a spus că dorește ”să dea speranță lumii prin muzică într-un moment atât de greu și trist pentru umanitate”.

După ce a părăsit spitalul din Pisa împreună cu soția sa, Andrea Bocelli a spus:

”Sper că plasma mea va ajuta la găsirea unui tratament pentru acest virus mortal.”
Andrea Bocelli

Medicii din nordul Italiei speră că o terapie experimentală cu ”super-plasmă” va oferi o soluție pentru pacienții cu coronavirus. Mai mulți pacienți au beneficiat de tratament, care presupune o transfuzie de plasmă din sânge de la cei care s-au recuperat după infectarea cu Covid-19 și au dezvoltat anticorpi de protecție.

Alte știri de interes

Starea de sănătate a managerului Spitalului din Vaslui s-a agravat. Ce efect are coronavirusul asupra corpului doctoriței

Mihnea Tudor

Record sumbru de îmbolnăviri cu coronavirus în România: 1415 cazuri noi

Mihnea Tudor

Un al patrulea angajat al Ministerului Sănătăţii, confirmat cu COVID-19

Gloria Pascu

Virgil Musta explică actualizarea definiţiilor de caz pentru COVID – 19

Mihnea Tudor

Directorul Spitalului din Vaslui, internat în comă

Mihnea Tudor

Clinică medicală Constanţa: S-au închis Secţia Chirurgie şi Blocul operator

Mihnea Tudor

Decizie privind carantina persoanele care vin din Spania în România

Gloria Pascu

Condiții pentru a fi donator de plasmă – Noile reguli stabilite de Ministerul Sănătăţii

Gloria Pascu

Raed Arafat vorbește pentru prima dată de pierderea controlului pandemiei. Ce se întâmplă la ATI

Gloria Pascu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »