Angajatii cu norma redusa vor plati contributii mai mari, de la 1 iulie

Statul vrea sa taxeze munca part-time ca pe cea cu norma intreaga. De la 1 iulie, firmele care au angajati care lucreaza 2, 4 sau 6 ore trebuie sa achite contributii sociale mai mari. Oficialii din Finante sustin ca multi patroni incheie contracte part-time si le dau titularilor bani la negru.

Peste 360.000 de romani apar in acte cu un singur job, part-time, platit in medie cu 500 de lei. Prea putin ca sa fie adevarat, spun autoritatile.

Masura se va aplica angajatilor part-time care nu mai au nicio alta sursa de venit, adica niciun contract de munca sau pensie si care castiga sub 1.065 de lei net pe luna.

Octavian Badescu, om de afaceri: “Principalii afectati vor fi cei tineri, care au o mai mica experienta si au un singur job, pe care il fac part-time. Ei sunt principalii afectati, pentru ca pot ramane fara locuri de munca. Daca nu renunti la acesti angajati, o sa-ti creasca tie costurile ca si angajator.”

Practic, pentru angajatii care lucreaza …

Articolul pe larg »»» : Taxe intregi pentru munca part-time. Angajatii cu norma redusa vor plati contributii mai mari, de la 1 iulie – www.InCont.ro

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes